Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bolchrysant verzorgen

Hoe verzorg je een bolchrysant?

Een bolchrysant groeit van augustus tot november en is een zeer makkelijke plant om te verzorgen. Lees de tips van Oma Weet Raad om deze plant goed te verzorgen.

Scherm bolychrysant af tegen vorst

Er wordt gezegd dat bolchrysanten 1 jarig zijn. . Maar poot ze in de tuin. Scherm ze af tegen strenge vorst. En in het begin van het voorjaar terug snoeien. Dan heb je er zo'n 3 a 4 jaar nog schik van in de herfst. .

Ellen Bokkers
Tip #6251


Het verzorgen van de plant

De Bolchrysant is een vrij makkelijke plant om te verzorgen, maar er is zeker een tip die je kan gebruiken. Je kan de plant namelijk wel meer dan 1 jaar gebruiken. Dit doe je door hem af te schermen van vorst. Daar kan de plant namelijk niet tegen. Als je dit gedaan hebt, kan de plant ruim 3 jaar mee gaan. Je hoeft dus zeker niet elk jaar een nieuwe plant te gaan kopen. Je kan er gewoon voor kiezen om de planten op de juiste manier af te schermen. Je hebt dan geen druk van het feit dat je ieder jaar een andere plant zal moeten gaan aanschaffen.

Mathlide
Tip #20512


Bolchrysant verzorgen in halve schaduw

Zorg ervoor dat je een Bolchrysant verzorgen altijd in de halve schaduw doet. Daar kan de plant het beste tegen en op die manier kun je de plant makkelijker langer behouden.

Onma
Tip #21407


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen