Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Cyclamen in vaas

Hoe kun je Cyclamen verzorgen?

Cyclamen uit de familie Myrsinaceae moeten ook mooi in de vaas staan. Lees hier tips over het verzorgen van deze cyclamen.

Cyclamen als snijbloemen gebruiken

De bloemen van cyclamen kunt u ook als snijbloemen gebruiken. Kerf de stelen een flink stuk in en zet ze diep in het water.

Tip #253


Snijbloemen optimaal

Cyclamen in vaas is geen enkel probleem. Het is leuk om ze als snijbloemen te gebruiken. Als je ze als snijbloemen gebruikt, wordt het veel makkelijker voor je om het mooi te schrikken. Daarnaast is het zo dat als je ze op de juiste manier af snijdt, ze een heel stuk langer mee gaan dan wanneer je dit niet zal gaan doen.

bloemexpert
Tip #20514


Cyclamen in vaas geen voeding toevoegen

Het beste is om Cyclamen in vaas te hebben, zonder de voeding. Snijbloemvoeding is totaal niet geschikt voor dit soort bloemen. Kies er daarom altijd voor om deze niet te gebruiken. Op die manier zullen de cyclamen een heel stuk langer mee gaan dan wanneer je de voeding wel gebruikt. De voeding kan zo schadelijk zijn, dat de bloemen misschien de volgende dag al dood aan het gaan zijn. Dat zal zonde zijn en je kan er dan beter rekening mee houden. Deze tip heb ik zelf helaas al eens moeten ervaren en het werkt echt als je er geen voeding bij gaat gooien.

Ruby
Tip #21409


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen