Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gladiolen staan voor kracht, overwinning en trots! Snij ze 3 tot 6 cm schuin af. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit. Vul de vaas elke dag aan met vers water.

3 0


Verzorging van de gladiool: Zorg dat de bloemen zo snel mogelijk na aankoop in water staan. Zet de gladiolen in een schone vaas in kraanwater. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Snij de stelen 3 tot 6 cm met een scherp mes schuin af. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Vul de vaas elke dag bij met water. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit.

0 0


Gladiolen zijn uitstekend toepasbaar in zomerse monoboeketten. Juist door hun lengte krijgt een boeket meer allure en een krachtige uitstraling. Mix gladiolen ook eens met andere langstelige bloemen als dahlia’s. Wanneer je bovendien kiest voor een eenvoudige vaas komen de sierlijke bloemvormen extra goed tot hun recht. Wanneer je ze in de vaas zet, snij je met een scherp mes drie tot vijf centimeter van de stelen af. Verwijder ook het overtollige blad, zodat er geen blad in het water komt te hangen. Zo blijft het water in de vaas helder en kun je extra lang van deze zomerpracht genieten.

0 0