Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gladiolen in vaas

Hoe kun je het beste gladiolen verzorgen?

De gladiool uit de lissenfamilie doet het zeer goed in de vaas. Lees via onze tips hoe je deze gladiolen het beste kunt verzorgen.

Gladiolen mooi houden

Gladiolen staan voor kracht, overwinning en trots! Snij ze 3 tot 6 cm schuin af. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit. Vul de vaas elke dag aan met vers water.

Roelies
Tip #11839


Tips voor de verzorging van gladiolen

Verzorging van de gladiool: Zorg dat de bloemen zo snel mogelijk na aankoop in water staan. Zet de gladiolen in een schone vaas in kraanwater. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Snij de stelen 3 tot 6 cm met een scherp mes schuin af. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Vul de vaas elke dag bij met water. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit.

Tip #11846


Gladiolen op z'n mooist

Gladiolen zijn uitstekend toepasbaar in zomerse monoboeketten. Juist door hun lengte krijgt een boeket meer allure en een krachtige uitstraling. Mix gladiolen ook eens met andere langstelige bloemen als dahlia’s. Wanneer je bovendien kiest voor een eenvoudige vaas komen de sierlijke bloemvormen extra goed tot hun recht. Wanneer je ze in de vaas zet, snij je met een scherp mes drie tot vijf centimeter van de stelen af. Verwijder ook het overtollige blad, zodat er geen blad in het water komt te hangen. Zo blijft het water in de vaas helder en kun je extra lang van deze zomerpracht genieten.

Tip #11847


Gladiool verzorgen

Snij de stelen van de gladiool schuin af. Gebruik vers water voor het verzorgen van de gladiolen. Ze mogen niet te lang droog blijven liggen. Gebruik vers kraanwater.

Simone
Tip #19368


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen