Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Luizen in de rozen bestrijd ik door een bananenschil in de grond bij de kluit van de roos te stoppen. Houdt de roos in de gaten want als de schil vergaan is komen de luizen weer terug.

5 0 0


Luizen bestrijden op de planten, zowel binnen als buiten. Je hebt nodig een scheut groene zeep en een scheut spiritus en ruim water. Vermeng dit goed, doe dit in een plantensproeier, en ga daar de luizen mee te lijf.

5 0 0


Neem een liter water, kook daar 2 teenjes knoflook in gaar en laat alles geheel afkoelen. Neem b.v een knoflook pers om alles fijn te maken en laat nog een paar uur trekken. Zeef alles met een pantykousje en voeg er twee doppen vloeibare driehoekzeep aan toe. Vul een planten spuit en ga hiermee de planten die luis bevatten te lijf.

5 0 1


Lavendelplanten tussen de rozen voorkomen luizen.

5 0 0


Hebt u last van luizen op uw rozenstruik. Graaf een bananenschil in de grond bij de rozenstruik en weg luizen.

5 0 0


Knip brandnetel in een emmer water, laat 2 dagen staan, doe in een spuitfles en na 2 dagen is de luis verdwenen.

5 0 0


Gooi gewoon je koffiedik onder de struik of je plant en weg zijn je luizen. Dat was een tip van mijn oma en het werkt echt.

5 0 0


Ooit geprobeerd bij kamerplanten met luis en het werkte perfect: doe de hele plant (al of niet met pot)in een plastic zak en blaas die vol met sigarettenrook (niet zelf eerst inhaleren!) Dichtknopen en een nachtje laten staan. Misschien werkt het ook met luizen op buitenplanten?

5 0 0


Tegen luizen in alle buitenbeplanting helpt gewoon zeepsop. Maak een sopje en giet het over de planten of sproei het met een plantenspuit.

5 0 0


Hang gewoon een teentje knoflook in de plant. Grotere planten of struiken, meerdere teentjes knoflook in hangen. De hele zomer geen luis.

5 0 0


Geweldig die tip van uitroken luizen. Ik had luis en rupsen in mijn bessen struik, heb er een grote vuilniszak (kliko)om heen gedaan en sigaretten tussen de takken aangestoken. Na een tijdje keek ik even en daar lag een heel groene strook luizen onder mijn struik.

5 0 0