Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Narcissen in vaas

Hoe verzorg je narcissen in een vaas?

Narcissen zijn prachtige bloemen en verdienen een optimale verzorging. Ook eindelijk een antwoord op die eeuwige vraag of narcissen en tulpen samen in een vaas kunnen.

Zet narcissen eerst apart

Narcissen die bij andere bloemen (bijvoorbeeld tulpen) in een vaas gezet worden, na het afsnijden van de steel altijd eerst een paar uur apart in het water zetten. Het 'slijm' dat uit de steel komt zorgt er namelijk voor dat andere bloemen slap gaan hangen.

Olga
Tip #291


Narcissen in vaas neerzetten

Narcissen zijn prachtige bloemen, maar zeker niet iedereens ding. Het is een kwestie van kijken wat jezelf mooi vindt. Als jezelf van narcissen houdt, is er wel een trucje die ervoor kan zorgen dat ze langer mee gaan. Je kan er dan voor kiezen om de narcissen eerst even apart te zetten. Er komt namelijk sap uit een narcis. Als dit weer in de andere bloemen komt, gaan deze slap hangen. Je kan ze dan beter even een paar uur apart zetten en daarna alles bij elkaar zetten. Dan zal je meer plezier ervaren van alle bloemen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de ene de andere gaat verwelken. Dat zal zonde zijn van alle bloemen die je dan hebt gekocht.

Ruby
Tip #20528


Narcissen in vaas waterpeil controleren

Op het moment dat je narcissen in vaas hebt, is het belangrijk dat je de waterpeil elke dag controleert. Narcissen kunnen heel veel water drinken. Daarom is het van belang dat je eigenlijk elke dag even kijkt of ze nog water nodig hebben. Als je dat niet doet, is de kans erg groot dat ze dood gaan. Ze moeten constant de toegang tot water hebben, anders kunnen ze uit drogen. Als je bloemen wilt waar dat niet bij hoeft, kun je het beter op een andere manier gaan aanpakken. Anders zal je al snel zien dat deze prachtige narcissen helemaal niets voor jou zijn.

Sebas
Tip #21423


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen