Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pissebedden bestrijden

Hoe kun je pissebedden het beste bestrijden?

Oma Weet wel Raad met het bestrijden van pissebedden in huis. In de tuin moet je ze overigens lekker laten zitten.

Barbecue-as verhelpt pissebedden

Pissebedden hebben een hekel aan barbecue-as. Wel oppassen waar u as strooit omdat de structuur van de grond kan bederven. Kleigrond met as slibt eerder dicht, dus alleen strooien op plaatsen waar de dieren last bezorgen.

Tip #300


Pissebedden vangen

Pissebedden kan je vangen door uitgeholde aardappelen, planken of vochtige zakken op de grond te leggen. Ze kruipen hieronder zodat je ze kan vangen.

Fanny
Tip #1209


Pissebedden voorkomen en vangen

Als u veel pissebedden in de tuin hebt is dat helemaal niet zo erg toch? Het zijn nuttige beestjes die een beschut plekje opzoeken en plantenresten opeten.
Indien de pissebedden binnen in huis komen, dan is dat minder prettig. Dit komt vaak als de luchtvochtigheid in huis hoog ligt, en er wat te eten valt. Ruim plantenresten dus op op plekken waar pissebedden het huis in zouden kunnen komen en dicht gaten. Ook rot hout van het huis zelf, dien je op te kalefateren. Dat eten ze ook. Je kunt de pissebedden vangen door een halve appel of aardappel een beetje uit te hollen en deze op de grond te leggen. Als je er eentje ziet lopen dan kun je gewoon een papiertje pakken en de pissebed hierop laten lopen. Dan kun je het beestje vervolgens gewoon buiten zetten.

Sjelsjel
Tip #16590


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen