Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Planten water geven

Hoe kun je planten het beste bewateren?

Planten water geven is een kunst an sich. Lees hoe je via de tips van de gebruikers van Oma Weet Raad jouw tuin goed van water kunt voorzien.

Bloempotten water geven op balkon

Bloembakken op balkons en terras moeten vaak water hebben en wekelijks mest. Het geven wat water gaat gemakkelijker wanneer de bak niet tot de rand met aarde gevuld is.

Tip #241


Hoge bloembakken bij zonnig dakterras

Bij een zonnig dakterras kun je beter hoge (ronde of vierkante) bloembakken gebruiken, zo verdampt het water minder snel.

M. Kuijpers
Tip #255


Kookwater van eieren gebruiken voor planten

Laat het kookwater van eieren afkoelen en gebruik dat voor de planten. Ze knappen ervan op.

Tip #303


Planten water geven met thee

Gooi, uw restje thee niet weg, maar giet het bij uw (tuin-)planten, het bevat namelijk zeer veel stoffen, die nuttig zijn voor uw planten.

Monique Eerhart
Tip #304


Planten water geven met regenwater

Geef de planten in de tuin en binnen in huis regen water. Hier zit geen kalk in. Regen water is makkelijk op te vangen door een emmer of bak buiten te zetten als het regent.

Jonneke
Tip #4505


Planten water geven met regen

Als het buiten regent dan zet ik mijn potten met planten buiten. Zo hoef je niet met de gieter te bewateren en de stof is ook van de planten.

Ellen
Tip #5606


Planten water geven op de goede manier

Planten water geven moet je altijd doen. Anders gaan de planten dood. Er is wel een manier om je planten beter water te leren geven. Zo heb ik gelezen dat regenwater veel beter is dan normaal water. Regenwater zit geen kalk in en in kraanwater wel. Je kan dan beter regenwater opvangen en dit aan je planten gaan geven. Dan voorkom je dat er iets mis kan gaan.

tip@hotmail.com
Tip #20530


Planten water geven, hoeveel?

Het is soms behoorlijk lastig in te schatten hoeveel water een plant moet. Planten water geven moet je wel echt doen, anders gaan je planten dood. Het is van belang dat je goed gaat kijken wat de plant nodig is. De gouden regel is, als de grond nog nat is geen water geven. Dan heeft de plant nog niet al het water verbruikt en is het niet nodig om er nog extra water bij op te gooien. Als de grond erg lang nat blijft, zal je even kunnen kijken of je de plant misschien te veel water hebt gedaan. Vaak staat op de verpakking van een plant wel hoeveel water de plant hebben. Als je dit niet meer hebt, is er altijd nog internet. Zoek de plant naam op en kijk dan even wat voor een informatie je er voor krijgt.

Anoniem
Tip #21425


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen