Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Planten water geven

Hoe kun je planten het beste bewateren?

Planten water geven is een kunst an sich. Lees hoe je via de tips van de gebruikers van Oma Weet Raad jouw tuin goed van water kunt voorzien.

Bloempotten water geven op balkon

Bloembakken op balkons en terras moeten vaak water hebben en wekelijks mest. Het geven wat water gaat gemakkelijker wanneer de bak niet tot de rand met aarde gevuld is.

Tip #241
0 0
Hoge bloembakken bij zonnig dakterras

Bij een zonnig dakterras kun je beter hoge (ronde of vierkante) bloembakken gebruiken, zo verdampt het water minder snel.

Tip #255
0 0
Kookwater van eieren gebruiken voor planten

Laat het kookwater van eieren afkoelen en gebruik dat voor de planten. Ze knappen ervan op.

Tip #303
0 0
Planten water geven met thee

Gooi, uw restje thee niet weg, maar giet het bij uw (tuin-)planten, het bevat namelijk zeer veel stoffen, die nuttig zijn voor uw planten.

Tip #304
0 0
Planten water geven met regenwater

Geef de planten in de tuin en binnen in huis regen water. Hier zit geen kalk in. Regen water is makkelijk op te vangen door een emmer of bak buiten te zetten als het regent.

Jonneke
Tip #4505
0 0
Planten water geven met regen

Als het buiten regent dan zet ik mijn potten met planten buiten. Zo hoef je niet met de gieter te bewateren en de stof is ook van de planten.

Ellen
Tip #5606
0 0