Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rabarber vermeerderen

Hoe kun je rabarber vermeerderen?

De rabarber oftewel rabarber planten zijn goed te vermeerderen / splitten. Lees hier hoe je dit kan doen.

Rabarber vermeerderen door deling wortels

Rabarber kan het best worden vermeerderd door deling van de wortels. Vermeerderen uit zaad is niet zo eenvoudig, duurt lang en geeft vaak slechte resultaten. In de rustperiode, van oktober tot november, als het blad is afgestorven, kunnen volwassen planten van minimum drie jaar oud uit de grond worden gehaald. Snij de wortels in stukken met een scherp mes of een spade. Zorg dat elk worteldeel zo"n 10cm groot is en een groeiknop heeft. Plant de aparte stukken dan op zo"n 90cm uit elkaar. De grond goed aandrukken en water geven. Eventueel een winterdek geven.

Fanny
Tip #1297


Het slecht groeien verhelpen

Rabarber groei vrij slecht uit zaden. Ikzelf heb de ervaring dat delen van wortels veel beter werken dan het zaad te gebruiken. Het is dan een kwestie van het op de juiste manier verpotten en dan werkt het allemaal op de juiste manier. Deze info kun je eenvoudig op het internet vinden.

xxx
Tip #20531


Rabarber vermeerderen in het najaar

Het is zeer belangrijk dat je rabarber in het najaar gaat vermeerderen. Het is beter om dit dan te doen, om te voorkomen dat er eventueel iets mis kan gaan. Kies er daarom altijd voor om goed naar het jaar getij te blijven kijken.

Norie
Tip #21427


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen