Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rouwvliegjes bestrijden

Wat kun je doen tegen rouwvliegjes?

Als er allemaal kleine vliegjes op en rond de plant zitten, dan bestaat er een grote kans dat dit gaat om rouwvliegjes. Rouwvliegjes staan ook bekend als Rouwvarenmuggen. Deze lijken op fruitvliegjes maar zijn nog wat kleiner. Het zijn onschuldige vliegjes maar ze kunnen zich erg rap voortplanten en zodoende een ware plaag worden. Met de onderstaande tips kom je van rouwvliegjes af.

Rouwvliegjes Bestrijden

-Droog methode
je planten een beetje laten opdrogen waardoor de vliegjes niet in de plant gaan zitten. Niet geschikt voor alle planten!

-Zand methode
leg een laagje zand op de aarde van je plant. Het zand droogt sneller op en daardoor gaan de vliegjes niet meer de plant in. Dit helpt niet tegen de larven als die al in de aarde zitten.

-Aaltjes methode
Je kunt op internet Aaltjes tegen rouwvliegjes bestellen. Zorg dat je potgrond al wat vochtig is als je dit doet. Het hele proces duurt +-6 weken. En bewaar de aaltjes in de koelkast! Anders gaan ze dood.

-Thee methode
Kaneel:
doe wat kaneel in een thee zakje of stoffen doek en giet er ongeveer 1 liter heet water overheen. Laat 10 minuten staan en haal het kaneel weg. Dit water kun je verdelen over je planten. Deze methode werkt bij de een wel en bij de ander niet.
Tijm:
Laat tijm trekken in heet water, als het afgekoeld is giet je het over je planten. Geef niet meer water dan de plant nodig heeft! Je kunt het water bewaren en bij de volgende gietbeurt nog eens verdelen.

-Aardappel methode
snij de aardappel in 0.5 cm dikke schijfjes en leg ze op de potgrond. De larven zullen hierop afkomen. Na een paar dagen kun je de aardappel weg gooien. Voor de zekerheid zou ik het nog een keer herhalen.

TIPS:
-De vliegjes komen af op muggenlampen !
-Zet een vleesetende plant bij je planten !
-Leg vliegenplakstrips in je plant, zo kun je checken of de plaag al een beetje weg is !
-Gebruik perliet in je potgrond, dit houdt de grond luchtig en maakt het minder aantrekkelijk voor rouwvliegjes in de toekomst !

selena
Tip #16439


Plantenspuit met afwasmiddel

Vul een plantespuit met water en een klein beetje afwasmiddel. Bespuit hiermee alle bladeren van de plant, 's ochtends en 's avonds. De plant een paar keer per dag goed schudden, want zo kunnen de vliegjes zich niet meer voortplanten. Absoluut succesvol!

Lotte
Tip #2114


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen