Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rouwvliegjes bestrijden

Wat kun je doen tegen rouwvliegjes?

Het is aan te raden om rouwvliegjes te bestrijden gezien ze schadelijk kunnen zijn voor kamerplanten. Lees hier hoe je deze vliegjes het beste kunt bestrijden.

Rouwvliegjes Bestrijden

-Droog methode
je planten een beetje laten opdrogen waardoor de vliegjes niet in de plant gaan zitten. Niet geschikt voor alle planten!

-Zand methode
leg een laagje zand op de aarde van je plant. Het zand droogt sneller op en daardoor gaan de vliegjes niet meer de plant in. Dit helpt niet tegen de larven als die al in de aarde zitten.

-Aaltjes methode
Je kunt op internet Aaltjes tegen rouwvliegjes bestellen. Zorg dat je potgrond al wat vochtig is als je dit doet. Het hele proces duurt +-6 weken. En bewaar de aaltjes in de koelkast! Anders gaan ze dood.

-Thee methode
Kaneel:
doe wat kaneel in een thee zakje of stoffen doek en giet er ongeveer 1 liter heet water overheen. Laat 10 minuten staan en haal het kaneel weg. Dit water kun je verdelen over je planten. Deze methode werkt bij de een wel en bij de ander niet.
Tijm:
Laat tijm trekken in heet water, als het afgekoeld is giet je het over je planten. Geef niet meer water dan de plant nodig heeft! Je kunt het water bewaren en bij de volgende gietbeurt nog eens verdelen.

-Aardappel methode
snij de aardappel in 0.5 cm dikke schijfjes en leg ze op de potgrond. De larven zullen hierop afkomen. Na een paar dagen kun je de aardappel weg gooien. Voor de zekerheid zou ik het nog een keer herhalen.

TIPS:
-De vliegjes komen af op muggenlampen !
-Zet een vleesetende plant bij je planten !
-Leg vliegenplakstrips in je plant, zo kun je checken of de plaag al een beetje weg is !
-Gebruik perliet in je potgrond, dit houdt de grond luchtig en maakt het minder aantrekkelijk voor rouwvliegjes in de toekomst !

selena
Tip #16439
0 1

Om rouwvliegjes te voorkomen helpt het ook om de dode blaadjes te verwijderen, de geur van rottende blaadjes lokt de rouwvliegen juist naar de plant toe. Als je van rouwvliegjes af wil komen wil het ook nog wel werken om de potgrond te vervangen voor verse potgrond.

0

Login om een reactie te geven: