Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Doornen van rozen kun je heel simpel verwijderen m.b.v. een wasknijper. Zet de knijper rond de steel en rits naar beneden.

3 5 1 0


Als de rozen niet snel groeien moet je er mest op doen.

5 0 0


Bananenschillen in de grond stoppen bij de rozen geeft een talrijke bloei(niet bedoeld als mest).

5 0 0


Rozen hebben vaak last van "dieven". Dit zijn groeischeuten die vanuit de oksel van een blad opkomen. Haal deze "dieven" volledig weg, want die gebruiken erg veel energie van de roos.

5 0 0


Als u niet wilt dat de kopjes te snel gaan hangen kunt u het beste de doorns afsnijden, zoveel mogelijk blad van de steel halen, de stelen aan de onderkant flink schuin afsnijden en in water zetten waar u een beetje suiker in hebt opgelost. Rozen hebben een hekel aan lauw/warm water, dus regelmatig koud, vers water in de vaas doen.

5 0 0


Houdt u ook van rozen en wilt u er lang van genieten? Dit kan voeg bij het water een paar druppeltjes bleek in de vaas niet teveel een klein beetje. En u kunt er lekker lang van genieten. En het water wordt ook niet zo snel vies.

5 0 0


Zet rozen in vazen schoongemaakt met chloor en nagespoeld met water. Rozen met voeding of druppel chloor in warm water zetten dit brengt de sapstroom weer op gang, op deze manier staan de rozen het best. Hangende koppen betekent dat de sapstroom dus de vochtopname niet goed genoeg is, dit komt bijvoorbeeld door tocht of in de zon staan van bloemen. De bloem verdampt dan meer vocht als dat hij opneemt.

5 0 0


Zet rozen en anjers in een glazen vaas met goedkope 7 up blijven veel langer goed.

5 0 0


Verlepte rozen kun u tijdelijk oppeppen door een aspirientje in het water op te lossen.

5 0 0


Doe bij de verse bloemen, een druppeltje chloor in het water en je zult zien dat alle rozen open gaan.

5 0 0


Schraap bij rozen het groen zo"n 15 cm onder van de steel en de rozen laten hun kop niet meer hangen.

5 0 0


Doe in je vaas met rozen een druppeltje bleek en ze staan een paar dagen langer.

5 0 0


Een handige tip die ik zeer vaak in het ziekenhuis toepas bij rozen die hun kopje laten hangen is; knip een stuk van de steel en leg de rozen daarna in een bak met ijswater. Zorg ervoor dat de rozen volledig onder water liggen en zet bv. een gewicht op de stengels. Na een tweetal uurtjes kan je ze uit het water halen en staan ze terug fris.

5 0 0


Om uw rozen helemaal uit te laten komen, dompel de kopjes van de rozen in een bakje water.

5 0 0


Zet rozen altijd op heet water (tip van m"n moeder!)en alle knoppen komen allemaal uit.

5 0 0


Gaan rozen toch hangen, snijd dan nogmaals een stukje af en zet ze daarna, gerold in een natte krant, een nacht in een emmer water.

5 0 0