Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Slaplantjes verzorgen

Hoe verzorg je sla planten in de moestuin?

Grootmoeders tips om slaplantjes in de moestuin goed te kunnen verzorgen.

Kalk houdt slakken weg uit slaplantjes

Strooi kalk tussen de slaplantjes. Slakken zullen nu niet meer op bezoek komen. Ook salie of tijmplantjes tussen de sla houden slakken op een afstand.

Tip #317


Slaplantjes verzorgen tegen slakken

Slakken zijn erg vervelend met slaplantjes. Ze zullen er graag wel iets van gaan snoepen. Je kan ze beter voorkomen dan genezen. Dit kun je doen door kalk. Als je dit tussen de plantjes gaat strooien, zal je geen last meer hebben van slakken.

Loep
Tip #20536


Slaplantjes verzorgen met veel water

Slaplantjes verzorgen hoeft niet per se heel moeilijk te zijn. Het is wel belangrijk dat je weet hoe het moet. Eén van de hoofd regels is dat je ze erg veel water moet geven. Wanneer de plantjes te weinig water krijgen, zullen alle verschillende plantjes dood gaan. Het is erg belangrijk dat je hier rekening mee houd. Je kan per dag bij gaan houden hoeveel water je ze geeft. Op het moment dat dit te weinig is, kun je het beste kiezen om de water hoeveelheid op te krikken. Dan weet je zeker dat je de plantjes altijd genoeg water zal blijven geven.

Tess
Tip #21433


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen