Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Springklaver bestrijden

Hoe kun je springklaver verwijderen tussen de tegels of in het gazon?

Oxalis corniculata verwijderen tussen de stenen. Oma weet er wel raad mee.

Springklaver besproeien met schoonmaakazijn en dreft

Springklaver is heel goed te bestrijden door het te besproeien met schoonmaak azijn met daar aan toegevoegd een paar druppels dreft voor de hechting. Pas wel op dat je alleen de springklaver raakt en niet de planten . Ik heb dit ook in mijn gazon gebruik ( met een bloemenspuit gericht spuiten) je krijg dan wel wat verbranding van je gras maar dat groeit na verloop van tijd weer dicht.

D den drijver
Tip #8914


Springklaver bestrijden met kookend water en Dreft

Springklaver is zeker niet iets wat je overal wilt hebben staan. Als je ervan af wilt, is dit gelukkig niet zo moeilijk. Je kan er azijn en een klein beetje Dreft op sprayen. Het zal niet lang duren voordat het weg gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om kokend water te gaan gebruiken. Je kan dit op meerdere plekken doen, als je er op meerdere plekken last van hebt. Ik heb gelezen dat het geen probleem is om het met een plantenspuit te doen. Dit is de makkelijkste manier om er wat op te kunnen gaan sprayen en dit werkt dan ook het beste.

Timo
Tip #20539


Springklaver bestrijden door te schoffelen

Springklaver bestrijden kun je vrij eenvoudig doen door de springklavers weg te gaan schoffelen. Als je dit tot aan de wortels doet, is de kans vrij klein dat ze uiteindelijk terug groeien. Het schoffelen doe je dan behoorlijk hard, waardoor alles van de grond los komt. Kijk wel uit met planten die je wilt houden. Als je daar onder schoffelt en je raakt de plant, is de kans groot dat je deze er ook bij uittrekt. Dat hoeft natuurlijk niet als je goed uitkijkt met wat je precies aan het doen bent.

K. Wils
Tip #21436


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen