Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren


Als je tulpen gaan hangen, scheutje 7up erbij doen en ze gaan weer kaarsrecht staan

- Tip #8110

0 0


Voeg bij het bloemenwater een stukje aardappelschil en de tulpen zullen niet zo ontzettend omhooggroeien; succes verzekerd!

- Tip #5383

0 0


Laat de tulpen éen dag in de verpakking staan met water en dan zullen niet meer naar beneden buigen.

- Tip #5287

0 0
Als je met een speld of naald de bloemstengel doorboort dan blijven de bloemen rechtop, icm net genoeg water heel lang plezier.

Anoniem - Tip #5257

0 0
Ik kreeg deze tip van een broer die voor hovenier heeft geleerd. Ik geloofde er in eerste niks van maar na 5 dagen staan mijn tulpen nog steeds rechtop.
Neem twee theelepels met suiker en los dit op in lauwwarm water en je tulpen blijven mooi rechtopstaan en gaan niet hangen.

- Tip #5211

0 0
Tulpen gaan niet hangen, als je een klein stukje van de steel afknipt en niet veel water in een vaas doet. Als de onderkant het water net haalt is genoeg. Zo geniet je lang van je tulpen.

- Tip #3173

0 0
Wil je lang plezier van je tulpen hebben, gooi dan een schepje suiker bij het water even goed oplossen en je hebt langer plezier van je tulpen.

- Tip #3010

0 0
Om tulpen niet te hart te laten groeien moet je ze gelijk na het aanschaffen onder de kop doorprikken met een speld. Scheelt enorm en je houd een mooie bos tulpen.

- Tip #2253

0 0
Doe bij een bos tulpen 4 of 5 centen, en ze blijven mooi recht opstaan, zelfs als de tulpen al hangen en je doet er centen bij dan gaan ze alsnog rechtop staan.

Anoniem - Tip #338

0 0


Om het tulpenleven te verlengen kijk eens in een oude vakantieportemonee misschien heb je nog wel Franse muntstukken, 0.20 centimes, 0.10 centimes? Doe deze in de vaas met Tulpen en je zult zien dat deze veel langer goed blijven en niet gaan hangen!

Anoniem - Tip #337

0 0


Om tulpen niet te laten hangen nooit meer dan 1 1/2 tot 2 centimeter water in de vaas doen dus wel opletten dat ze niet droog komen te staan. Moeten ze werken op sterk te blijven en gaan dus niet hangen.

Anoniem - Tip #336

0 0


Goed kort afsnijden (ze groeien immers nog een heel stuk door). Met een speld vlak onder het bloemkopje een gaatje in de steel maken.
Als ze toch gaan hangen: korter maken en gedurende een nacht in een krant gerold in een vaas laten staan.

Anoniem - Tip #335

0 0