Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tulpen in vaas verzorgen

Hoe houd je tulpen goed?

Er zijn verschillende manieren om tulpen lang goed te houden in de vaas. Hierdoor gaan ze langer mee en blijven ze mooi rechtop staan.

Snijd tulpen kort af

Goed kort afsnijden (ze groeien immers nog een heel stuk door). Met een speld vlak onder het bloemkopje een gaatje in de steel maken. Als ze toch gaan hangen: korter maken en gedurende een nacht in een krant gerold in een vaas laten staan.

Tip #335


Klein laagje water voorkomt hangende tulpen

Om tulpen niet te laten hangen nooit meer dan 1 1/2 tot 2 centimeter water in de vaas doen dus wel opletten dat ze niet droog komen te staan. Moeten ze werken op sterk te blijven en gaan dus niet hangen.

Hennie
Tip #336


Franse munten in vaas

Om het tulpenleven te verlengen kijk eens in een oude vakantieportemonee misschien heb je nog wel Franse muntstukken, 0.20 centimes, 0.10 centimes? Doe deze in de vaas met Tulpen en je zult zien dat deze veel langer goed blijven en niet gaan hangen!

Nicole
Tip #337


Centen in vaas houden tulpen recht

Doe bij een bos tulpen 4 of 5 centen, en ze blijven mooi recht opstaan, zelfs als de tulpen al hangen en je doet er centen bij dan gaan ze alsnog rechtop staan.

Hennie Veenstra
Tip #338


Prik gaatje onder de kop

Om tulpen niet te hard te laten groeien moet je ze gelijk na het aanschaffen onder de kop doorprikken met een speld. Scheelt enorm en je houd een mooie bos tulpen.

Liset
Tip #2253


Schepje suiker bij het water

Wil je lang plezier van je tulpen hebben, gooi dan een schepje suiker bij het water even goed oplossen en je hebt langer plezier van je tulpen.

Dia Hendriks
Tip #3010


Knip een deel van de steel af

Tulpen gaan niet hangen, als je een klein stukje van de steel afknipt en niet veel water in een vaas doet. Als de onderkant het water net haalt is genoeg. Zo geniet je lang van je tulpen.

Marly Theunissen
Tip #3173


Laat tulpen dag in verpakking staan

Laat de tulpen éen dag in de verpakking staan met water en dan zullen niet meer naar beneden buigen.

Cecile
Tip #5287


Zet tulpen in suikerwater

Ik kreeg deze tip van een broer die voor hovenier heeft geleerd. Ik geloofde er in eerste niks van maar na 5 dagen staan mijn tulpen nog steeds rechtop. Neem twee theelepels met suiker en los dit op in lauwwarm water en je tulpen blijven mooi rechtopstaan en gaan niet hangen.

Kwarktaartje
Tip #5211


Voet aardappelschil toe aan bloemenwater

Voeg bij het bloemenwater een stukje aardappelschil en de tulpen zullen niet zo ontzettend omhooggroeien; succes verzekerd!

Evita
Tip #5383


Boor bloemstengel door

Als je met een speld of naald de bloemstengel doorboort dan blijven de bloemen rechtop, icm net genoeg water heel lang plezier.

Tip #5257


7-up laat tulpen weer rechtop staan

Als je tulpen gaan hangen, scheutje 7up erbij doen en ze gaan weer kaarsrecht staan

Danielle Vollenga
Tip #8110


Tips tegen hangende tulpen

1. Snijd de stelen schuin af met een scherp mes, haal de bladeren die onder water komen te staan weg en zet ze in een schone vaas.

2. Voeg snijbloemenvoedsel toe voor een krachtiger bloei en voor water dat langer schoon blijft.

3. Voorkom dat tulpen in de buurt staan van rijpend fruit, de centrale verwarming of kachel en vermijd direct zonlicht.

4. Ververs indien nodig het (verontreinigde) water en snijd dan opnieuw de stelen schuin af.

Voor sommige tulpen is het niet ongewoon dat ze er na een paar dagen in de vaas wat vermoeid en slap uit zien. Belangrijk is dan om ze weer even zo’n 1,5 cm schuin af te snijden en ze 20 seconden in een klein laagje kokend water te zetten. Gelijk hierna op de vaas met vers, koud water zetten en uw tulpen zullen weer stralen

Kim Van Walleghem
Tip #14465


Motor olie smeren over bodem van de vaas

Mijn oma smeerde altijd motor olie over de bodem van de vaas voordat de de
Tulpen er in gaan

Tulp
Tip #15416


Tulpen in vaas suiker

Als je tulpen langer goed wilt laten staan kan je er suiker bij doen. Suiker heeft een antibacteriële werking wat de tulpen langer goed zal houden.

Keesje
Tip #18150


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen