Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vliegende mieren bestrijden

Wat kun je doen tegen vliegende mieren?

In de zomer en lente zijn er soms zwermen vliegende mieren. Dit zijn mannetjes en jonge koninginnen die in de paartijd het nest verlaten om zich voort te planten in de lucht. Wanneer dit is precies gebeurt is afhankelijk van de mierensoort. De meest voorkomende mierensoort in Nederland vliegt uit in juli of augustus. De koninginnen zullen vervolgens een nieuwe plek zoeken om een nest te maken. Als je last hebt van vliegende mieren is dat vaak maar heel tijdelijk. Bestrijden is dus vaak niet nodig. Toch hebben we 2 tips tegen vliegende mieren verzameld voor als je overlast ervaart. Lees ook meer op onze artikel over het bestrijden van mieren. 

Vliegende mieren in huis

Als je last hebt van vliegende mieren in huis, dan komt dat omdat er een raam of deur openstaat, of doordat er een mierennest zit met toegang tot jouw woning. De vliegende mieren vliegen maar kort uit, ramen en deuren dus een dagje dicht houden en kijken of er een gaatje ergens in huis zit waar ze uitkomen.

Oma Jeltje
Tip #17998


Een Hor is dé oplossing

Wil je niet dat er vliegende mieren en andere overlast gevende insecten jouw huis binnen komen? Koop dan een hor en zet die voor de ramen en deuren. Dan komen ze echt niet meer binnen!

Keesje
Tip #18015


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen