Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zonnebloemen in een vaas blijven langer mooi als u zo weinig mogelijk water in de vaas doet. De stelen gaan anders snotteren, wat ten koste gaat van de bloemen.

3 5 1 1


Als je zonnebloemen in een vaas zet, snijd dan altijd eerst een stukje van de steel en zet ze in heet water.

5 0 0


Zonnebloemen in heet water zetten met heel klein scheutje bleekwater.

5 0 0


Een vaas vullen met 10 cm van het heetste water wat uit de kraan komt. Na 20 min. de vaas bij vullen met gewoon, "koud" water uit de kraan. Zo gaan ze niet hangen.

5 0 0


Zonnebloemen zijn een heerlijk hapje voor slakken. Het helpt om de rand van de pot waarin je de zonnebloem hebt geplant in te smeren met vaseline, daar komen de slakken niet voorbij.

5 0 0


Zonnebloemen in ruim warm water zetten en goed schuin afsnijden met een scherp mesje en natuurlijk chrysal die je bij de bloemist krijgt er in oplossen en dan gaan de zonnebloemen ook niet slap hangen.

5 0 0


Als u de zonnebloemen koopt zet ze dan eerst in kokend water en ze blijven langer mooi.

5 0 0


Zonnebloemen, eerst schuin afsnijden en dan in HEET water zetten. Zo heb je er langer plezier van.

5 0 0


Bovenstaande tips vermelden dat zonnebloemen schuin aangesneden moeten worden. Ze moeten echter recht aangesneden worden, anders zijn ze sneller weg/af.

5 0 1