Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Acrylverf verwijderen

Hoe kun je acrylverf uit kleding verwijderen?

Met deze tips van oma kan je goed, snel en handig acrylverf vlekken uit kleding verwijderen. Probeer de vlek in ieder geval snel te verwijderen. Deze en meer tips op oma weet raad:

Hard geworden acrylverf verwijderen

Acrylverf dat hard geworden is, is makkelijk uit kleding te verwijderen door de vlek een nacht in een kopje onverdunde vloeibare groene zeep te laten weken. Dit geldt overigens ook voor harde acrylkwasten.

Maureen
Tip #4219


Tip over groene zeep werkte

Ik heb het advies, dat op deze site stond, om de vlek met onverdunde groene zeep te bedekken en 1 nacht laten intrekken uitgeprobeerd. En na het wassen waren de vlekken verdwenen.

Y. te O.
Tip #5027


Hartelijk dank voor de tip

Geen tip, wel jullie hartelijke dank! Dochterlief had nog even aan haar surprise gewerkt. Helaas in haar witte wedstrijd-paardrijbroek... Zeker 50 kleine verfspatjes over de hele voorkant, maar na een paar uur in de vloeibare zeep (driehoek), daarna met heet water uitgespoeld, zijn ze er uit! Ik ben zo blij met jullie!

Madeleine
Tip #5148


Wasmiddel op een sponsje

Droge acrylverf is niet te verwijderen, maar natte verf wel. Dus zo snel mogelijk handelen! Gebruik veel koud water, doe wat wasmiddel op de vlek en gebruik een schuursponsje. Daarna direct in de wasmachine.

Marie
Tip #3415


Vloerbaire Groene Zeep

Leg het met acrylverf besmeurde kleding artikel in een onverdunde vloeibare groene zeep en laat het een nacht weken, het kledingstuk zal er weer als nieuw uit komen te zien!

Keesje
Tip #19255


Acrylverf van hout verwijderen

Als er acrylverf op hout is gekomen, dan kan deze het beste verwijderd worden door eerst te krabben met een half hard voorwerp of bijvoorbeeld je nagel. Hierdoor zorg je dat het hout niet kan beschadigen. ga dus niet direct met een mes aan de slag of iets dergelijks. Als het meeste er af is, maar er blijft toch wat zitten, dan is groene zeep een mogelijkheid maar terpentine werkt ook gewoon.

Sjelsjel
Tip #16555


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen