Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Allerhande vlekken

Hoe kan je over het algemeen het beste vlekken verwijderen?

Op Oma Weet Raad vind je informatie voor verschillende hardnekkige vlekken en hoe je deze kan verwijderen. Zoek je echter naar een meer algemene tip om een vlek te verwijderen, of eentje die onder geen andere tip categorie valt? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Alles over het simpelweg verwijderen van verschillende soorten vlekken met de meest gebruikte en generieke oplossingen. In de categorie vlekken verwijderen vind je oplossingen voor alle soorten vlekken per onderwerp. 

Kledingvlekken in de melk leggen

Als een kind zijn kleren vuil heeft gemaakt met knoeien aan tafel of in de zandbak. Leg het kledingstuk dan een paar uurtjes in melk en de vlekken zijn verdwenen.

Annie
Tip #2804


Melk tegen vlekken

Met melk kunt u alle vlekken uit uw spullen krijgen bijv. stift en macaroni. Melk op de vlek doen en deppen, zo doorgaan tot de vlek weg is. Eventueel naspoelen met water.

Willy
Tip #3562


Groene zeep voor bijna alle vlekken!!!

Groene zeep (zachte groene zeep van Driehoek) zorgt ervoor dat heel veel vlekken in kleding eruit gaan, bloedvlekken, grasvlekken noem het maar op.

Jiske
Tip #18085


Afwasmiddel als vlekkenverwijderaar

Als men blank afwasmiddel op een vlek in kleding of b.v. tafellaken doet en dit een poosje later wast verdwijnen een groot deel van alle vlekken. Bij reeds behandelde of gewassen vlekken werkt dit meestal niet meer, maar op nog niet behandelde vlekken bijna altijd. Bij vetvlekken kan men het afwasmiddel beter even laten drogen.

Annieko
Tip #113


Groene zeep op de vlek

Strijk een dikke klodder groene zeep op de vlek en was het gewoon uit in de wasmachine en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Janine
Tip #1721


Vlekken verwijderen: Sunlight

Vlekken in kleding krijg je er uit met sunlight zeep. Zeep met water nat maken
daarna de vlek aansmeren. Dan in de wasmachine en weg is de vlek.

N. Silvis
Tip #4968


Vlekken in de zon leggen

In de zon leggen op een grasveld. De zuurstof die het gras afgeeft versterkt het bleekproces. Dit weet ik omdat ik in een wasserij heb gewerkt anno 1910. Toen hadden ze de zogenaamde bleekvelden en geloof me het werkt echt.

Bas
Tip #5392


Vlekken inwrijven met zeepblok

Voor vlekken uit kleding te krijgen hoef je niet altijd een vlekverwijderaar te kopen maar je kunt het ook inwrijven met een vast stuk zeep. Zoals oude kleine stukjes zeep en de vlek is weg.

Yvette de Jager
Tip #5152


Citroensap voor op de vlek

Vlek weghalen uit je t-shirt: knijp een citroen uit over de vlek en dan moet je het 1 uur laten intrekken en dan doe je het in de was. Geschikt voor elke kleur en stof. Werkt ook bij truien

pandabeer0123
Tip #15710


Vlekken in je t shirt

OH NEE! Vlekken in je t-shirt voor dat je naar school gaat? Hier is mijn tip! Pak je t-shirt leg hem op de grond. Pak dan shampoo, water, oude tandenborstel. Doe er eerst wat water op daarna wat shampoo scrub het dan goed in met de tanden borstel doe er vervolgens water over heen scrub nog een keer(zo hard als je kan) en laat je shirt drogen( duurt niet lang) en tadaa geen vlek meer in je t shirt succes!!!!

Loraina
Tip #18157


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen