Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kledingvlekken in de melk leggen

Als een kind zijn kleren vuil heeft gemaakt met knoeien aan tafel of in de zandbak. Leg het kledingstuk dan een paar uurtjes in melk en de vlekken zijn verdwenen.

1 0


Afwasmiddel als vlekkenverwijderaar

Als men blank afwasmiddel op een vlek in kleding of b.v. tafellaken doet en dit een poosje later wast verdwijnen een groot deel van alle vlekken. Bij reeds behandelde of gewassen vlekken werkt dit meestal niet meer, maar op nog niet behandelde vlekken bijna altijd. Bij vetvlekken kan men het afwasmiddel beter even laten drogen.

0 0


Groene zeep op de vlek

Strijk een dikke klodder groene zeep op de vlek en was het gewoon uit in de wasmachine en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Janine
0 0


Melk tegen vlekken

Met melk kunt u alle vlekken uit uw spullen krijgen bijv. stift en macaroni. Melk op de vlek doen en deppen, zo doorgaan tot de vlek weg is. Eventueel naspoelen met water.

0 0


Vlekken in de zon leggen

In de zon leggen op een grasveld. De zuurstof die het gras afgeeft versterkt het bleekproces. Dit weet ik omdat ik in een wasserij heb gewerkt anno 1910. Toen hadden ze de zogenaamde bleekvelden en geloof me het werkt echt.

Bas
0 0


Vlekken inwrijven met zeepblok

Voor vlekken uit kleding te krijgen hoef je niet altijd een vlekverwijderaar te kopen maar je kunt het ook inwrijven met een vast stuk zeep. Zoals oude kleine stukjes zeep en de vlek is weg.

Yvette de Jager
0 0


Citroensap voor op de vlek

Vlek weghalen uit je t-shirt: knijp een citroen uit over de vlek en dan moet je het 1 uur laten intrekken en dan doe je het in de was. Geschikt voor elke kleur en stof. Werkt ook bij truien

pandabeer0123
0 0