Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Allerhande vlekken

Hoe kan je over het algemeen het beste vlekken verwijderen?

Op Oma Weet Raad vind je informatie voor verschillende hardnekkige vlekken en hoe je deze kan verwijderen. Zoek je echter naar een meer algemene tip om een vlek te verwijderen, of eentje die onder geen andere tip categorie valt? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Alles over het simpelweg verwijderen van verschillende soorten vlekken met de meest gebruikte en generieke oplossingen. In de categorie vlekken verwijderen vind je oplossingen voor alle soorten vlekken per onderwerp. 

Melk tegen vlekken

Met melk kunt u alle vlekken uit uw spullen krijgen bijv. stift en macaroni. Melk op de vlek doen en deppen, zo doorgaan tot de vlek weg is. Eventueel naspoelen met water.

Willy
Tip #3562


Groene zeep op de vlek

Strijk een dikke klodder groene zeep op de vlek en was het gewoon uit in de wasmachine en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Janine
Tip #1721


Vlekken in de zon leggen

In de zon leggen op een grasveld. De zuurstof die het gras afgeeft versterkt het bleekproces. Dit weet ik omdat ik in een wasserij heb gewerkt anno 1910. Toen hadden ze de zogenaamde bleekvelden en geloof me het werkt echt.

Bas
Tip #5392


Citroensap voor op de vlek

Vlek weghalen uit je t-shirt: knijp een citroen uit over de vlek en dan moet je het 1 uur laten intrekken en dan doe je het in de was. Geschikt voor elke kleur en stof. Werkt ook bij truien

pandabeer0123
Tip #15710


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen