Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Amaryllis vlek

Hoe kun je Amaryllis vlekken verwijderen?

Amaryllis vlekken verwijderen gaat goed en snel met deze handige tips van oma weet raad

Blazen, Borstelen, Plakbandje en Drogen

Het oplossen van een vlek van een Amaryllis doe je in 4 stappen: Allereerst blaas je op de vlek (stofzuiger doet natuurlijk wonderen, al moet je niet de vlek aanraken met de stofzuiger). Vervolgens borstel je de vlek, wat er over is probeer je af te nemen met een plakbandje of tape. Daarna laat je de vlek drogen in de zon. Als de vlek dan nog niet weg is moet je het kledingstuk in een sopje met wat schoonmaakazijn leggen. Dan is de vlek er zo uit!

Janneke
Tip #18320


Amaryllis vlek verbleken

Een Amaryllis vlek kun je eigenlijk vrij simpel gaan verbleken. Je hoeft het alleen maar in de zon te leggen. Door het UV licht zal je direct zien dat het allemaal een heel stuk lichter word. De vlek kan daardoor zelfs helemaal verdwijnen. Het is dus zeker geen probleem om een Amaryllis vlek te gaan verbleken. Je moet dan even kijken wat voor een kleur de vlek heeft. Als het geel is, dan zal hij vrij snel weg zijn. Als het een andere kleur is, kun je misschien beter het op een andere manier gaan aanpakken.

Annie
Tip #21455


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen