Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Appelsap vlek

Hoe kun je appelsap vlekken verwijderen?

Met deze huis-, tuin en keuken tips van oma weet raad ga je grondig en efficiënt de hardnekkigste appelsap vlekken in je kleding of vloerkleed te lijf

Voorkom bruine vlek van appeslap

Appelsap hoort tot de lichtgekleurde vruchtensappen en die verradelijker omdat ze niet opvallen. Morsen we appelsap of laten we een stukje appel op onze kleding vallen en wassen we de vlek meteen uit met koud water dan is er niets aan de hand. Zijn we er niet gelijk bij, dan ontstaat een bruine vlek die we uit ongekleurde textielstoffen halen met verdund bleekwater, direct na de behandeling wel goed uitspoelen. Op wol, zijde en gekleurde stoffen is bleekwater onbruikbaar. Probeer in dat geval de vlek weg te halen met wat vers citroensap. Na deze behandeling ook gelijk uitspoelen en wassen. In beide gevallen is de behandeling niet geheel zonder risico.

Tip #50


Appelsap vlek verwijderen

Appelsap is een licht sap hierdoor vallen de vlekken niet snel op. Als de vlek direct verwijderd wordt met wat koud water, is er niks aan de hand. Na even wachten wordt de vlek echter bruin als er niks aan gedaan wordt. Bij ongekleurde stoffen is het mogelijk om dit schoon te maken met een bleekoplossing. Bij wol, gekleurde stoffen of zijde kun je de vlek weg halen met citroensap. Hierbij is het altijd belangrijk om de kleding goed weer uit te spoelen.

vlak
Tip #20578


Appelsap vlek verwijderen met citroen

Appelsap laat echt een smerige vlek achter. Die vlek wil ik vaak zo snel mogelijk weg hebben. Helaas wist ik zelf niet zo goed hoe ik dat moest gaan doen. Ik heb ervoor gekozen om het met citroen te proberen. Gelukkig werkte dat eigenlijk best wel goed. Op die manier heb ik nu al heel wat vlekken van appelsap kunnen verwijderen zonder daar zelf echt heel veel moeite voor gedaan te hebben. Het is een kwestie van een citroen persen en even kijken hoeveel sap je nodig hebt. Daarna was ik mijn was vaak nog wel even. Anders heb je er weer een verschrikkelijk citroen geur aanzitten. Dat wil je ook weer niet, maar de appelsap vlek is wel weg.

Yolanda
Tip #21457


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen