Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Autolak vlek

Hoe kun je een vlek van autolak verwijderen?

Vlekken van autolak verwijderen gaat simpel, goed en snel met deze handige tips en middeltjes van oma weet raad.

Autolak verwijderen met haarlak

Inspuiten met haarlak, even laten intrekken, verwijderen met schoon vochtig lapje, draaiende beweging. Zonodig enkele malen herhalen. Ik weet niet of het op alle textiel werkt, ik kreeg er de lak mee uit mijn regenjas. Vooral niet eerst wassen want dan lukt dit niet meer.

Eva
Tip #5311


Autolak verwijderen met allesreiniger

Een goede allesreiniger doet wonderen bij het verwijderen van autolak vlekken, Gebruik een warm emmertje water en allesreiniger en de vlek moet te verwijderen zijn!

Anoniem
Tip #19416


Autolak verwijderen met haarlak

Als ik autolak mors, krijg ik dit er meestal erg lastig weer af. Dit gaat echter vrij makkelijk met haarlak. Door de haarlak er goed op in te spuiten en even te wachten, gaat de vlek na een beetje te poetsen er zo weer af.

Erik
Tip #20580


Autobekleding schoonmaken met een scheermesje

Je autobekleding kun je goed schoonmaken met een scheermesje. Door de stofzuiger er bij te houden krijg je al het vuil er makkelijk weer af.

Mip
Tip #20618


Autolak vlek weghalen met alcohol

Wanneer je een autolak vlek hebt, is dat zeer vervelend. Ik heb het geprobeerd schoon te maken, maar ik kreeg het niet schoon. Toen ben ik even op onderzoek uit gegaan. Ik wou namelijk wel dat het uit mijn kleding ging. Ik heb toen besloten om te kijken of alcohol misschien zal werken. Ik heb het dan niet over bijvoorbeeld wodka. Ik heb het over pure alcohol die je bij de drogist koopt. Ik ben daar mee aan de gang gegaan. Na even wat geboend te hebben, kwam de vlek er uiteindelijk uit. Ik hoefde er verder niets voor te doen.

Cindy
Tip #21459


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen