Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Baby Fles schoonmaken

Hoe maak je een baby fles schoon?

Een babyfles kan je het beste regelmatig schoonmaken en uitkoken. Bekijk ook wat je moet doen om aanslag uit een babyfles te verwijderen.

Koffiedik in de babyfles

Babyflesjes krijg je goed schoon door eerst een grote schep koffiedik in de fles te doen, vervolgens vul je de fles half met water. Speen eropdraaien en goed schudden. Spoel de fles goed om en je ziet dat hij stralend schoon is.

J. ten Hove
Tip #934


Ongekookte rijst als schuurmiddel

Een vieze babyfles krijg je schoon door wat ongekookte rijst in te doen, vullen met een klein beetje heet water en schudden maar!

Barbara
Tip #1811


Keukenpapier tip voor babyfles

Neem een stukje keukenrol doe die in de fles heet water erbij en even schudden leeggooien en klaar is klara :-)

Danny
Tip #2358


Gebitreinigingstabletten

Babyflessen schoonmaken. Haal bij de drogist gebitreinigingstabletten. Doe een halve in de fles en doe er warm water op. Even laten staan en goed naspoelen met heet water.

Joke
Tip #935


Babyfles weer laten blinken

Babyflessen vullen met een beetje water, koffiedroes en een beetje afwasmiddel. Flink schudden en na spoelen met water. De fles blinkt weer als nieuw.

Bettina
Tip #2427


Babyfles schoonmaken met rijst

Als je baby pap in de fles krijgt,en de pap is aan gekoekt, doe je eerst een beetje warm water in de fles, even schudden en daarna een klein handje droge rijst erbij in en nog een keer flink schudden. Werkt echt en naar mijn idee minder gevaarlijk dan chemische schoonmaakmiddellen gebruiken.

Jolanda P.
Tip #2556


Speen afspoelen met koffiedik

Deze tip gaat misschien niet direct over babyflessen, maar over iets soortgelijke: een speen. Het speentje even afspoelen een heel klein beetje koffiedik in het speentje doen, even met duim en wijsvinger het speentje kneden en goed omspoelen. Alle melk restjes zijn er nu uit.

Jolanda P.
Tip #2557


Weken in Steradent

Vul een schaal met warm water en 2 tabletten steradent. Leg daar de flessen in met dopjes en spenen. Na ca. 10 minuten is alles als schoon! Goed omspoelen.

Carla
Tip #2732


Koken in water met azijn

De babyflessen, spenen en fopspenen in een pan met water en azijn te koken. Zo"n 5 minuten. Naspoelen met schoonwater en in de koelkast leggen voor een heerlijke schone koude speen.

Manny
Tip #5009


Schudden met rijst

Beetje warm water erin met een beetje rijst plus wat afwaszeep en schudden maar.

Jacqueline Zanting
Tip #5739


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen