Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Baby Fles schoonmaken

Hoe maak je een baby fles schoon?

Een babyfles kan je het beste regelmatig schoonmaken en uitkoken. Bekijk ook wat je moet doen om aanslag uit een babyfles te verwijderen.

Koffiedik in de babyfles

Babyflesjes krijg je goed schoon door eerst een grote schep koffiedik in de fles te doen, vervolgens vul je de fles half met water. Speen eropdraaien en goed schudden. Spoel de fles goed om en je ziet dat hij stralend schoon is.

J. ten Hove
Tip #934


Ongekookte rijst als schuurmiddel

Een vieze babyfles krijg je schoon door wat ongekookte rijst in te doen, vullen met een klein beetje heet water en schudden maar!

Barbara
Tip #1811


Babyfles weer laten blinken

Babyflessen vullen met een beetje water, koffiedroes en een beetje afwasmiddel. Flink schudden en na spoelen met water. De fles blinkt weer als nieuw.

Bettina
Tip #2427


Speen afspoelen met koffiedik

Deze tip gaat misschien niet direct over babyflessen, maar over iets soortgelijke: een speen. Het speentje even afspoelen een heel klein beetje koffiedik in het speentje doen, even met duim en wijsvinger het speentje kneden en goed omspoelen. Alle melk restjes zijn er nu uit.

Jolanda P.
Tip #2557


Koken in water met azijn

De babyflessen, spenen en fopspenen in een pan met water en azijn te koken. Zo"n 5 minuten. Naspoelen met schoonwater en in de koelkast leggen voor een heerlijke schone koude speen.

Manny
Tip #5009


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen