Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bank schoonmaken

Wat zijn oma's tips om een stoffen bank schoon te maken?

Als je een stoffen bank wilt schoonmaken of meer informatie zoekt over bijvoorbeeld het huidvet verwijderen uit een stoffen bank is het wel zijn fijn als je goede gebruikerservaringen kan vinden. Op Oma Weet Raad hebben wij vele tips verzameld om stoffen en suède banken schoon te krijgen.

Vlek op bank? Spa rood!

Vlekken op uw (stoffen) bankstel zijn eenvoudig te verwijderen met spa rood. Doe een beetje spa rood op een werkdoekje en wrijf over de vlek heen binnen 10 sec. is de vlek verwijderd. Te gebruiken bij alle soorten vlekken op uw bankstel.

Geke
Tip #3594


Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank kan je het beste schoonmaken met een emmertje water en een scheut ammoniak. Met een zachte doek schoonwrijven. Eventueel hardnekkige vlekken met iets meer ammoniak in het water schoonmaken. Niet schoonmaken met zeep of shampoo. Dit maakt de stof maar tijdelijk schoon. Daarna trekt het snel weer vlekken aan.

Renate
Tip #5527


Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

Hoe je oude vlekken het beste uit een stoffen bank kunt verwijderen ligt ook een beetje aan de vlek zelf.

Bij bijvoorbeeld oude vlekken van Braaksel, Frisdranken, Lijm en Make-up kun je het beste met een sopje van water en wolwasmiddel aan de slag.

Zijn de oude vlekken van Bijenwas, Mascara, Olie, Smeervet, Verf of Vlees, jus en boter dan werkt Terpentine weer beter.

Alcohol werkt daarbij weer goed tegen oude vlekken van Stiften en/of wijn.

Bij oude huidvet vlekken kan je weer het beste aan de slag met afwasmiddel.

Hoe dan ook moet je proberen de stoffen bank niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Dus deppen en goed veel water gebruiken. Succes!

Keesje
Tip #18106


Huidvet verwijderen uit stoffen bank

Het vet van de huid kan aardige vlekken achterlaten op een stoffen bank. Je hebt hier allerlei dure middeltjes voor, maar je kan in de praktijk dit huidvet ook goedkoop weg krijgen. Begin met het stofzuigen neem daarna indien mogelijk het stof van de bank af. Kan je het stof niet van de bank krijgen dan moet je met een klodder afwasmiddel aan de slag. Breng dit afwasmiddel redelijk dik op de huidvet vlek op de stoffen bank aan en laat dit een half uurtje intrekken. Dep daarna met wat warm water deze vlek langzaam weg. Zorg daarna dat de stoffen bank weer wat goed kan drogen.

JanetteB
Tip #18105


Eerst water gebruiken tegen vlekken op bankstel

Voor dat je grijpt naar allerlei middeltjes zou ik eerst lauw water proberen en de vlek deppen met een doekje. Veel bankstellen zijn geïmpregneerd en daardoor gaan vlekken er met water vaak al heel makkelijk uit. Als het met lauwwarm water niet lukt, dan kun je het altijd nog proberen met de middeltjes die in andere tips worden aanbevolen. Gebruik nooit teveel van de middelen, want dat kan blijvende schade opleveren. Oftewel: ga gewoon voorzichtig te werk.

Sjelsjel
Tip #16538


Kruimels van de bank halen

Heb je zo een irritante stof op je bank zitten waarbij je kruimels er moeilijk af wrijft of stofzuigde of dat je de kruimels alleen maar verder in de stof wrijft? Pak een keuken handdoek maak hem een klein beetje vochtig met water en wrijf daarmee de kruimels van de bank. U zult zien dat dit een stuk gemakkelijker gaat.

Lisa
Tip #5333


Schoenenspray opbank spuiten

Spuit ongeveer 1x in de 2 à 3 maanden uw bank in met een spuitbus, waar je je suède schoen mee inspuit, om deze te beschermen tegen vuil en water. Uw bank krijgt een onzichtbaar laagje. Bij vlekken en vocht krijgt u het moeiteloos schoon, omdat het geen kans krijgt om in te trekken.

Rasi
Tip #4976


Bank schoonmaken met shampoo

Alleen voor stoffen banken werkt het om Shampoo in te zetten voor de grote schoonmaak. Je moet het dan onverdund op de bank aanbrengen, laten schuimen en uiteindelijk afnemen met een droge absorberende doek.

Rick
Tip #19376


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen