Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stoffen bank schoonmaken

Wat zijn oma's tips om een stoffen bank schoon te maken?

Als je een stoffen bank wilt schoonmaken of meer informatie zoekt over bijvoorbeeld het huidvet verwijderen uit een stoffen bank is het wel zijn fijn als je goede gebruikerservaringen kan vinden. Op Oma Weet Raad hebben wij vele tips verzameld om stoffen en suède banken schoon te krijgen.

Vlek op bank? Spa rood!

Vlekken op uw (stoffen) bankstel zijn eenvoudig te verwijderen met spa rood. Doe een beetje spa rood op een werkdoekje en wrijf over de vlek heen binnen 10 sec. is de vlek verwijderd. Te gebruiken bij alle soorten vlekken op uw bankstel.

Geke
Tip #3594
9 1
Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank kan je het beste schoonmaken met een emmertje water en een scheut ammoniak. Met een zachte doek schoonwrijven. Eventueel hardnekkige vlekken met iets meer ammoniak in het water schoonmaken. Niet schoonmaken met zeep of shampoo. Dit maakt de stof maar tijdelijk schoon. Daarna trekt het snel weer vlekken aan.

Tip #5527
3 0
Kruimels van de bank halen

Heb je zo een irritante stof op je bank zitten waarbij je kruimels er moeilijk af wrijft of stofzuigde of dat je de kruimels alleen maar verder in de stof wrijft? Pak een keuken handdoek maak hem een klein beetje vochtig met water en wrijf daarmee de kruimels van de bank. U zult zien dat dit een stuk gemakkelijker gaat.

Lisa
Tip #5333
1 0
Schoenenspray opbank spuiten

Spuit ongeveer 1x in de 2 à 3 maanden uw bank in met een spuitbus, waar je je suède schoen mee inspuit, om deze te beschermen tegen vuil en water. Uw bank krijgt een onzichtbaar laagje. Bij vlekken en vocht krijgt u het moeiteloos schoon, omdat het geen kans krijgt om in te trekken.

Rasi
Tip #4976
0 1
Eerst water gebruiken tegen vlekken op bankstel

Voor dat je grijpt naar allerlei middeltjes zou ik eerst lauw water proberen en de vlek deppen met een doekje. Veel bankstellen zijn geïmpregneerd en daardoor gaan vlekken er met water vaak al heel makkelijk uit. Als het met lauwwarm water niet lukt, dan kun je het altijd nog proberen met de middeltjes die in andere tips worden aanbevolen. Gebruik nooit teveel van de middelen, want dat kan blijvende schade opleveren. Oftewel: ga gewoon voorzichtig te werk.

Sjelsjel
Tip #16538
0 0