Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kleine bloedvlekjes kan je makkelijk verwijderen door speeksel (best van de persoon van wie het bloed is) op deze kleine vlekjes te doen. Dit klinkt misschien wat vies maar het werkt. Dit komt door enzymen die aanwezig zijn in ons speeksel die eiwitten afbreken. Natuurlijk moet het daarna wel nog in de wasmachine.

3 0


Oude bloedvlekken eerst nacht laten weken in koud water met een flinke scheut melk. Vervolgens gewoon wassen in wasmachine. Daarna laten drogen in de zon. De zon bleekt de vlekken en je ziet er niks meer van.

Paula
2 0


Bloedvlek in je kleding? Neem een emmer met heet water (heetste stand) en giet het in je teil/emmer. Daarna leg je je kledingstuk erin todat het helemaal nat is. Wrijf het kledingstuk terwijl het onder water is. (pas op met het hete water) Pak dan je wasmiddel en doe er een beetje op de plekken van het bloed. Wrijf goed in en leg het kledingstuk in de teil. Een nachtje laten intrekken en de volgende dag moet je het goed wrijven laat even drogen en was hem met je was mee. Bloedvlek eruit, Kledingstuk schoon !

0 0


Als je hebt gebloed en het bloed komt in je kleren, spoel dat dan uit met melk!

Yara Wubbema
0 0


Op deze site las ik de tip over het verwijderen van bloedvlekken met melk. Het overhemd van mijn man zat helemaal onder de ingedroogde bloedvlekken (door een val). Melk over de vlekken gegoten en met een doek de vlekken weggewreven. Daarna laten weken in emmer koud water. Het werkt!

Karin
0 1


Als er op de kleding bloedvlekken zitten week deze dan een nacht in koud water met een flinke schep zout erin opgelost. De volgende dag het kledingstuk wat uitwringen en normaal wassen.

Fran
0 0


Maak een beetje stijfsel vochtig en wrijf op een bloedvlek. Last een tijd intrekken en borstel af en de bloedvlekken zijn verdwenen. Een goede tip van mijn grootmoeder.

Bittyze
0 0


Verwijder bloedvlekken ook op witte kleding door een emmer/teil te vullen met koud water en genoeg zout. Even laten weken en niks van te zien. Wel nog even wassen voor het overtollige zout! Zelf een witte broek gehad met heftige bloedvlekken. Waren binnen 5 min. Opgelost!

Lottedv
0 0