Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Boter vlek verwijderen

Hoe haal je gemorste boter uit kleding?

Boter vlekken en andere vet vlekken kun je goed uit je kleding verwijderen met behulp van deze handige tips.

Schrap overtollig boter met mes

Overtollig boter halen we zo veel mogelijk weg met grauw papier of door afschrappen met een mes. Haast alle gladde oppervlakken kunnen we afnemen met een warm sopje van een neutraal afwasmiddel. Vetvlekken in ruwe steen haalt u weg met water en azijn. Wasbare textielstoffen behandelt u met wasbenzine, uw tapijt of canvasbekleding met trichloorethyleen.

Tip #63


Boter vlek verwijderen met ammoniak

Boter is behoorlijk vet. Het is dan ook smerig als het in je kleding kom te zitten. Als je de boter er dan van af probeert te schappen, zal je al snel zien dat er een vlek achter blijft. Een boter vlek verwijderen kan daarom behoorlijk lastig zijn. Je kan het vrij makkelijk weg halen als je ammoniak gebruikt. Daardoor zal je zien dat de boter als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je hoeft dan niet bang te zijn dat er een vieze gele vlek ergens in zal gaan zitten. Dat heb je dan al opgelost door ammoniak te gebruiken.

Anoniem
Tip #21470


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen