Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Braakselvlekken

Hoe kun je braakselvlekken verwijderen?

Overgeefsel, kots, braaksel: je kunt er vele namen aan verbinden maar het levert dezelfde vlekken op. Ingedroogde braaksel vlekken zijn lastig. Met behulp van deze tips van oma kun je proberen ze te verwijderen:

Scheerschuim tegen braaksel

Scheerschuim werkt niet alleen goed bij foundation vlekken in kleding. Maar werkt ook prima om ingedroogde braaksel vlekken uit het tapijt te halen. Het braaksel van huisdieren laat vaak een waas na in vloerkleden omdat deze vlekken niet altijd direct worden opgemerkt. Zelf oude ingedroogde vlekken op een wit vloerkleed zijn met scheerschuim te verwijderen. Maak de vlek vooraf een klein beetje nat met water. Smeer hierna rijkelijk wat scheerschuim op de vlek. Even goed met een handschoentje met de vingertoppen inwrijven. Daarna met een vochtige microvezeldoek goed nawrijven en laten drogen. Zonodig nogmaals herhalen als het kleed weer droog is.

Oma-jo
Tip #16318


Koffie over het braaksel

Gemalen koffie er overstrooien en dan opvegen.

Joanne
Tip #4139


Azijn met water erover

Als u braaksel op uw kleding heeft, kunt u het beste er azijn gemengd met water erop gieten. 5 minuten laten intrekken en dan uitwassen.

Dorine
Tip #4167


Azijn tegen spuugvlekken

Als er ergens gespuugd is of braaksel ligt dan kan je dit het beste met azijn schoonmaken.

Phoebe
Tip #19374


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen