Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Chocolademelk vlek

Hoe kun je vlekken van chocolademelk verwijderen?

Gemorste chocomel zal bij veel families met kinderen wel eens voorkomen. Met name chocomelk op witte of lichte kleding is lastig. Ook als de vlekken ingedroogd zijn heb je vast baat bij de tips van Oma om chocomel vlekken te verwijderen.

Vlek van chocolademelk

Het vet van de melk, de caseïne, zorgt ervoor dat de vlek hard wordt. Caseïne wordt afgebroken door borax. Als u zo´n vlek hebt, week en kneed hem dan eerst in een boraxoplossing voor u hem verder behandelt.

Tip #71


Chocolademelk vlek verwijderen met borax

Chocolademelk kan vieze vlekken maken. Deze vlekken worden vaak ook nog eens hard. Dit komt door de caseïne in de melk. Dit is lastig op te lossen. Door borax is het echter mogelijk om dit weer zacht te laten worden en de vlek te verwijderen.

Feyenoord
Tip #20634


Chocolademelk vlek weghalen met zout

Ik vind chocolademelk heel erg lekker, helaas kreeg ik er een vlek door. Dat vind ik dan weer wat minder. Ik heb dus een manier moeten vinden om die Chocolademelk vlek weg te krijgen. Ik heb het opgelost met zout. NU heb ik dus steeds een oplossing voor die vervelende vlekken van de chocomelk. Soms werkt het om er gewoon een sopje overheen te halen, maar vaak moet er toch zwaarder geschut in gezet worden.

Dani
Tip #21476


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen