Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Drinkfles knaagdieren schoonmaken

Hoe maak je een drinkfles van knaagdieren schoon?

De drinkflessen van hamsters, cavia's, konijnen of ratjes kunnen na verloop van tijd vies worden. Groene aanslag in de fles is bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem. Met deze tips heb je de drinkfles binnen een mum van tijd weer helemaal schoon.

Groene aanslag verwijderen met droge rijst

Groene aanslag uit een drinkfles voor bv konijnen verwijder je heel gemakkelijk door er een beetje droge rijst in te doen en er daarna heet water bij te doen. Geen kokend water want dan gaat de plastic fles kreukelen. Even schudden en je ziet het verdwijnen.

Elsje
Tip #5112


Drinkfles schoon met rijst en water

Om de groene aanslag te verwijderen een eetlepel rijst(ongekookt) erin, wat water erbij, flink shaken, en je fles is weer zo goed als nieuw.

D
Tip #4667


Flesje vullen met suiker en koud water

Vul het flesje met wat suiker, vullen met koud water en schudden maar. Binnen een paar tellen is alle groene aanslag verdwenen.

Lindsay
Tip #4417


Groene anslag in drinkfles verwijderen met rijst

Die vieze groene aanslag in de drinkfles van bijv uw knaagdier kunt u verwijderen door er een beetje rijst met water in te doen en dan te schudden.

Sheila
Tip #2665


Tandenborstel

Lastig schoonmaken is de binnenkant van een drinkflesje voor de cavia of ander knaagdier. Maar met een tandenborstel gaat het prima.

M.A.Scheermeijer
Tip #1871


Drinkfles konijnen reinigen met koffieprut

In de plastic flessen van de (buiten)hokken van konijnen komt na verloop van tijd een groene aanslag. Laat er een klein laagje warm water in lopen, voeg daaraan 1 tot 2 eetlepels koffieprut en schud dit door de fles heen. Fles goed uitspoelen.

Yolanda
Tip #4140


Aluminium en een sok om drinkflesje

Een knaagdier flesje bevriest niet zo gauw als je om het flesje aluminium en een sok erom heen draait.

Anita
Tip #117


Groene aanslag verwijderen met zand

Om de groene aanslag aan de binnenkant van een drinkflesje (voor knaagdieren) weg te krijgen, heb ik de volgende tip: doe een beetje zand met water in het flesje, dop erop, goed schudden en het flesje is weer als nieuw!

Anne
Tip #923


Drinkflesje schoonmaken met ongekookte rijst

Je kunt het flesje, wanneer deze vies is, gemakkelijk schoonmaken door er wat heet water en ongekookte rijst in te doen. Dop erop, even goed schudden, en hij is weer schoon.

Annet
Tip #5262


Flesje schoon met rijst en water

Groene aanslag in drinknippels voor dieren krijg je gemakkellijk weer schoon door deze te vullen met (warm) water en een beetje rijst. Goed schudden en klaar is kees.

Pc-katje
Tip #1678


Zout in vieze drinkflesjes

Ik doe als de flesjes vies zijn zout in de flesjes op de zijkanten erin gieten en dan met een beetje water goed schudden.

Marian
Tip #2175


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Groene aanslag verwijderen met bleekwater

Groene aanslag verwijderd u met Bleekwater/javel. (= geen gif, zit ook in leidingswater). Goed naspoelen om de geur weg te nemen. Kalkaanslag verwijderd u met azijn. Eveneens goed naspoelen.

Smets Jules
Tip #4918


Flesje vullen met zand

Vul de flesjes met een beetje vogelzand of gewoon zand. Vinger erop en even goed schudden. Daarna goed uitspoelen. Schoon!

Peter Heskes
Tip #2828


Conserveerblikje

In het verleden moest ik iedere keer nieuwe drinkflesjes kopen. Omdat mijn degoes en soms ook konijn het plastic kapot beten. Nu heb ik een conservenblikje aan beide zijden opengemaakt, en er over heengeschoven. Dus geen kapotte flesjes meer.

Miranda
Tip #4287


Water met schelpenzand in fles

Op school moeten we altijd wat water in de fles doen en dan schelpenzand erbij. Als je dan de fles schudt, gaat de aanslag eraf. Daarna de fles goed uitspoelen.

Nikky
Tip #5430


Drinkflesje schoonmaken

Een drinkflesje schoonmaken gaat ook heel makkelijk met een handje rijst of schelpenzand, wat water erbij even schudden en schoon is het flesje.

Carlien
Tip #2767


Drinkbakje vullen met wc-papier

Het drinkbakje vullen met droog wc-papier. Dan het flesje half vullen met warm water. Het water ronddraaien zodat het natte wc-papier langs de zijkanten draait. De natte pulp verwijderen en het flesje is van binnen helemaal schoon.

Annemieke
Tip #2293


Visskomsteentjes

Om een drinkflesje van een cavia of konijn goed schoon te meken vul je hem met lauw water een een laag vissekomsteentjes even goed schudden en alle aanslag verdwijnt.

Monique
Tip #2193


Groene aanslag verwijderen met rijstkorrels

Om de groene aanslag te verwijderen: nauwelijks water in de fles, een lepel droge rijstekorrels erbij en je schudt de aanslag er gemakkelijk af.

Nathalie
Tip #5779


Hamster- of chinchillabadzand

Groene en van binnen vuile plastic drinkflesjes voor kleine knaagdieren krijg je gemakkelijk schoon door er wat hamster- of chinchillabadzand met water in te doen. Eventjes flink schudden, uitspoelen en weg is alle aanslag.

Annemiek
Tip #1950


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen