Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Drinkfles knaagdieren schoonmaken

Hoe maak je een drinkfles van knaagdieren schoon?

De drinkflessen van hamsters, cavia's, konijnen of ratjes kunnen na verloop van tijd vies worden. Groene aanslag in de fles is bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem. Met deze tips heb je de drinkfles binnen een mum van tijd weer helemaal schoon.

Drinkfles schoon met rijst en water

Om de groene aanslag te verwijderen een eetlepel rijst(ongekookt) erin, wat water erbij, flink shaken, en je fles is weer zo goed als nieuw.

D
Tip #4667


Flesje vullen met suiker en koud water

Vul het flesje met wat suiker, vullen met koud water en schudden maar. Binnen een paar tellen is alle groene aanslag verdwenen.

Lindsay
Tip #4417


Tandenborstel

Lastig schoonmaken is de binnenkant van een drinkflesje voor de cavia of ander knaagdier. Maar met een tandenborstel gaat het prima.

M.A.Scheermeijer
Tip #1871


Water met schelpenzand in fles

Op school moeten we altijd wat water in de fles doen en dan schelpenzand erbij. Als je dan de fles schudt, gaat de aanslag eraf. Daarna de fles goed uitspoelen.

Nikky
Tip #5430


Drinkflesje schoonmaken

Een drinkflesje schoonmaken gaat ook heel makkelijk met een handje rijst of schelpenzand, wat water erbij even schudden en schoon is het flesje.

Carlien
Tip #2767


Conserveerblikje

In het verleden moest ik iedere keer nieuwe drinkflesjes kopen. Omdat mijn degoes en soms ook konijn het plastic kapot beten. Nu heb ik een conservenblikje aan beide zijden opengemaakt, en er over heengeschoven. Dus geen kapotte flesjes meer.

Miranda
Tip #4287


Aluminium en een sok om drinkflesje

Een knaagdier flesje bevriest niet zo gauw als je om het flesje aluminium en een sok erom heen draait.

Anita
Tip #117


Flesje schoon met rijst en water

Groene aanslag in drinknippels voor dieren krijg je gemakkellijk weer schoon door deze te vullen met (warm) water en een beetje rijst. Goed schudden en klaar is kees.

Pc-katje
Tip #1678


Groene aanslag verwijderen met zand

Om de groene aanslag aan de binnenkant van een drinkflesje (voor knaagdieren) weg te krijgen, heb ik de volgende tip: doe een beetje zand met water in het flesje, dop erop, goed schudden en het flesje is weer als nieuw!

Anne
Tip #923


Hamster- of chinchillabadzand

Groene en van binnen vuile plastic drinkflesjes voor kleine knaagdieren krijg je gemakkelijk schoon door er wat hamster- of chinchillabadzand met water in te doen. Eventjes flink schudden, uitspoelen en weg is alle aanslag.

Annemiek
Tip #1950


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen