Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Groene aanslag uit een drinkfles voor bv konijnen verwijder je heel gemakkelijk door er een beetje droge rijst in te doen en er daarna heet water bij te doen. Geen kokend water want dan gaat de plastic fles kreukelen. Even schudden en je ziet het verdwijnen.

Elsje
3 0


Om de groene aanslag te verwijderen een eetlepel rijst(ongekookt) erin, wat water erbij, flink shaken, en je fles is weer zo goed als nieuw.

D
2 0


Vul het flesje met wat suiker, vullen met koud water en schudden maar. Binnen een paar tellen is alle groene aanslag verdwenen.

Lindsay
1 0


Die vieze groene aanslag in de drinkfles van bijv uw knaagdier kunt u verwijderen door er een beetje rijst met water in te doen en dan te schudden.

Sheila
1 0


Lastig schoonmaken is de binnenkant van een drinkflesje voor de cavia of ander knaagdier. Maar met een tandenborstel gaat het prima.

M.A.Scheermeijer
1 0


In de plastic flessen van de (buiten)hokken van konijnen komt na verloop van tijd een groene aanslag. Laat er een klein laagje warm water in lopen, voeg daaraan 1 tot 2 eetlepels koffieprut en schud dit door de fles heen. Fles goed uitspoelen.

Yolanda
0 0


Op school moeten we altijd wat water in de fles doen en dan schelpenzand erbij. Als je dan de fles schudt, gaat de aanslag eraf. Daarna de fles goed uitspoelen.

Nikky
0 0


Om de groene aanslag te verwijderen: nauwelijks water in de fles, een lepel droge rijstekorrels erbij en je schudt de aanslag er gemakkelijk af.

0 0


Om een drinkflesje van een cavia of konijn goed schoon te meken vul je hem met lauw water een een laag vissekomsteentjes even goed schudden en alle aanslag verdwijnt.

Monique
0 0


Het drinkbakje vullen met droog wc-papier. Dan het flesje half vullen met warm water. Het water ronddraaien zodat het natte wc-papier langs de zijkanten draait. De natte pulp verwijderen en het flesje is van binnen helemaal schoon.

Annemieke
0 0


Een drinkflesje schoonmaken gaat ook heel makkelijk met een handje rijst of schelpenzand, wat water erbij even schudden en schoon is het flesje.

Carlien
0 0


Groene aanslag verwijderd u met Bleekwater/javel. (= geen gif, zit ook in leidingswater). Goed naspoelen om de geur weg te nemen. Kalkaanslag verwijderd u met azijn. Eveneens goed naspoelen.

Smets Jules
0 0


In het verleden moest ik iedere keer nieuwe drinkflesjes kopen. Omdat mijn degoes en soms ook konijn het plastic kapot beten. Nu heb ik een conservenblikje aan beide zijden opengemaakt, en er over heengeschoven. Dus geen kapotte flesjes meer.

Miranda
0 0


Vul de flesjes met een beetje vogelzand of gewoon zand. Vinger erop en even goed schudden. Daarna goed uitspoelen. Schoon!

Peter Heskes
0 0


Een knaagdier flesje bevriest niet zo gauw als je om het flesje aluminium en een sok erom heen draait.

Anita
0 0


Ik doe als de flesjes vies zijn zout in de flesjes op de zijkanten erin gieten en dan met een beetje water goed schudden.

Marian
0 0


Groene aanslag in drinknippels voor dieren krijg je gemakkellijk weer schoon door deze te vullen met (warm) water en een beetje rijst. Goed schudden en klaar is kees.

0 0


Je kunt het flesje, wanneer deze vies is, gemakkelijk schoonmaken door er wat heet water en ongekookte rijst in te doen. Dop erop, even goed schudden, en hij is weer schoon.

Annet
0 0


Om de groene aanslag aan de binnenkant van een drinkflesje (voor knaagdieren) weg te krijgen, heb ik de volgende tip: doe een beetje zand met water in het flesje, dop erop, goed schudden en het flesje is weer als nieuw!

0 0


Groene en van binnen vuile plastic drinkflesjes voor kleine knaagdieren krijg je gemakkelijk schoon door er wat hamster- of chinchillabadzand met water in te doen. Eventjes flink schudden, uitspoelen en weg is alle aanslag.

Annemiek
0 0