Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dropvlekken

Hoe kun je drop vlekken verwijderen?

Vlekken van drop zijn door de kleursamenstelling meestal zwart. Dus dat zijn vaak donkere vlekken en dus ook vrij vervelend op bijvoorbeeld een licht tapijt. Dus heb je tips nodig. Oma helpt graag.

Dropvlekken verwijderen

Dropvlekken zijn moeilijk te verwijderen. Op gladde materialen is warm sop meestal wel afdoende. In andere materialen (textielstoffen) moeten we eerst de vaste dropdelen verwijderen. Als zoveel mogelijk drop is weggehaald proberen we eerst of de overgebleven vlek met warm sop is te verwijderen. Lukt dat niet, of niet helemaal, dan behandelen we de vlek met natriumperboraat (5%) en als zelfs die behandeling geen bevredigend resultaat oplevert behandelen we de vlek met gelijke delen ammonia (5%) en waterstofperoxide (3%). Daarna goed spoelen.

Tip #75

Ik had mijn linnenjurk gewassen in de wasmachine. Er zat echter nog drop in één van de zakken. Ik heb de dropjes eraf gepeuterd en daarna de jurk een dag in de vriezer gelegd.Toen ik de jurk er uit haalde, kon ik de dropresten eraf krabben. Daarna gewassen op 30 graden en de dropvlekken waren weg.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen