Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ecoline vlekken

Hoe verwijder je ecoline vlekken?

Ecoline is een kleurstof die flinke vlekken kan opleveren. Lees hier hoe je ecoline uit kleding verwijdert of van andere materialen.

Ecoline uit kleding met melk

Ecoline in kleding krijg je eruit met melk. Leg de vlek of het hele kledingstuk in de melk, na een tijdje is de vlek verdwenen.

Marjo
Tip #1357


Handen afborstelen met melk

Voordat je gaat werken met ecoline een bakje met melk en een borsteltje klaarzetten. Na afloop gelijk je handen afborstelen met melk. Gebruik geen water! Evt. Met een schuursponsje. Dan is je huid gelijk weer schoon. Wacht je te lang dan trekt de ecoline in je huid.

Tanja
Tip #4922


Afwasmiddel gebruiken bij ecolinevlekken

Gewoon een paar keer goed boenen met een flinke klodder afwasmiddel aan de binnen kant en buitenkant van het kledingstuk of laken, goed uitspoelen en de vlek is verdwenen! (Ook te gebruiken bij cassisvlekken)

Tip #7020


Ecolinevlekken verwijderen met water en zeep

Vlekken van ecoline zijn vaak moeilijk te verwijderen. Om ze te verwijderen moet je direct boenen met water en zeep. Is dat niet afdoende dan kun je ook verdund bleekwater gebruiken. Let wel op de kleurvastheid van het materiaal!

Rita Verdonk
Tip #1324


Ecolinevlek met ossegalstick insmeren

Ecolinevlek natmaken (warm of koud water) en dan met Ossegalstick insmeren, uitboenen, uitspoelen en in de wasmachine bij het normale wasgoed doen.

Karin
Tip #2514


Ecoline verwijderen met groene zeep

Met groene zeep krijgt je ecoline er uit. Eerst inlaten weken en daarna uitspoelen met water. Dus niet wassen met wasmiddel.

Tip #4083


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen