Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ei schoonmaken

Hoe verwijder je opgedroogd ei?

Opgedroogde eiervlekken vind je meestal in de keuken of op de vloer. Als je pech hebt met vervelende kinderen in de buurt, dan moet je ze helaas ook wel eens van het raam verwijderen.

Zout strooien op kapot ei

Als je een ei laat vallen: doe er keukenzout op, op laten drogen, het zout slorpt volledig je ei op nadien kan je het ei gewoon wegvegen. Zelf al eens meegemaakt!

Jos Vereecken
Tip #2142


Ei van kapot ei verwijderen met zout

Als je een ei kapot laat vallen op tapijt, zal de geur hangen! Om dit weg te krijgen moet je er zout op strooien en laten intrekken. Ik deed altijd na 2 uur het afnemen met een vochtig sponsje. Klaar is Kees!

Tip #7200


Ei vlekken verwijderen

Vlekken die zijn veroorzaakt door eiwit kunt u direct afnemen met koud water als ze vers zijn. Zijn ze verhard, dan weekt u ze in koud water en wast ze daarna weg. Gebruik voor vlekken van eiwit nooit heet of kokend water! Vlekken van eigeel wast u in het algemeen weg met een lauw sop van een neutraal wasmiddel.

Tip #77


Ei vlekken verwijder je met koud water

Ei stolt in heet water, hierdoor wordt het hard en moeilijk te verwijderen. Als je koud water gebruikt met wat groene zeep, moet je een heel eind kunnen komen.

Sjelsjel
Tip #16721


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen