Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gele vlekken babykleding

Hoe haal je oude gele vlekken uit witte babykleding?

Dat leuke rompertje of babytruitje heeft het vaak zwaar te verduren. Melkvlekken, spuug, babypoep, het komt er uiteindelijk allemaal op terecht. Als je er snel bij bent zijn dit soort vlekken er best goed uit te krijgen, maar je zult merken dat op sommige (witte) kleertjes na verloop van tijd gele vlekken ontstaan. Het is een veel voorkomend probleem, maar toch altijd net eventjes balen als het met de kleertjes gebeurt waarmee je een speciaal gevoel hebt ontwikkeld. Met deze tips kun je de gele vlekken proberen te verwijderen uit de babykleertjes.

Die gele vlekken aanpakken

Bloedirritant zijn die gele vlekken die je vaak op die baby kleertjes tegen komt! Hét wondermiddel om deze gele vlekken aan te pakken is azijn. Laat de kledingstukken weken in een sopje met azijn ( en waar mogelijk wat Biotex ) en daarna een normaal wasje en weg zijn die gele vlekken.

Keesje
Tip #18007


Gele (spuug) vlekken in baby kleertjes

Als babykleertjes gele vlekken hebben van spuug of andere dingen, dan laten weken in azijn (half water half azijn). Daarna langdurig in de zon leggen. De zon bleekt.

Oma Jeltje
Tip #18025


Ossengalzeep

Natmaken, inwrijven met ossengalzeep (bij elke drogist te koop) en laten inwerken. Daarna lekker met de normale was mee. Ik doe dit eigenlijk altijd zo snel mogelijk nadat de vlekken in de kleding zijn gekomen.

Roos
Tip #20949


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen