Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Goud schoonmaken

Hoe maak je goud schoon?

Met deze tips krijg je goud weer mooi schoon en glanzend. Tips van oma voor het oppoetsen en schoonmaken van goud.

Goud schoon bruisen met Steradent

Gouden sieraden kun je schoon bruisen, door ze in het water te leggen met een bruistablet die ze gebruiken om een kunstgebit te reinigen.

Brouwer
Tip #82


Goud schoonmaken met krijt

Als je goud, zilver of koper weer als nieuw wilt krijgen moet je een schoolbord krijtje fijn maken tot het poeder is dan een paar waterdruppels erbij tot het een dikke brij is, dat met een schone doek op het voorwerp doen en het goed inwrijven in de zelfde richting dan gaan er ook de kleine krasjes uit en met een schone doek na wrijven succes.

J de Natris
Tip #1308


Gouden sieraden koken in zilversoda poeder

Vul een pannetje halfvol met water en 3 eetlepels Zilversoda poeder, stop de gouden sieraden (zonder stenen) hierin en breng alles aan de kook. Na een paar minuten is al duidelijk te zien dat het vuil loslaat van je sieraden. Alles in een zeefje afgieten en afspoelen met warm water. Het goud opwrijven met een theedoek.

Oma
Tip #3464


Tandpasta

Als je sieraad vies is dan moet je lauwwater in een beker doen dan pak je een tube tandpasta en een borstel dan doe je tandpasta op je vinger dan smeer je op het goud en dan spoel het af en dan is het weer schoon

Goud
Tip #19286


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen