Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Goud schoonmaken

Hoe maak je goud schoon?

Met deze tips krijg je goud weer mooi schoon en glanzend. Tips van oma voor het oppoetsen en schoonmaken van goud.

Goud schoonmaken met amoniak

Gouden sieraden kun je ook schoonmaken in een bakje warm water met amoniak. Laat de sieraden enige uren weken en borstel ze daarna met een oude tandenborstel schoon. Let op dit kan alleen bij sieraden zonder stenen, dus enkel goud.

Jannie de Lange
Tip #2496
1 0
Goud schoonmaken met krijt

Als je goud, zilver of koper weer als nieuw wilt krijgen moet je een schoolbord krijtje fijn maken tot het poeder is dan een paar waterdruppels erbij tot het een dikke brij is, dat met een schone doek op het voorwerp doen en het goed inwrijven in de zelfde richting dan gaan er ook de kleine krasjes uit en met een schone doek na wrijven succes.

J de Natris
Tip #1308
1 0
Goud schoonmaken in cola

Gouden sieraden even in een bakje met cola doen. Daarna afspoelen.

Tip #5036
1 1
Goud schoon bruisen met Steradent

Gouden sieraden kun je schoon bruisen, door ze in het water te leggen met een bruistablet die ze gebruiken om een kunstgebit te reinigen.

Tip #82
0 0
Gouden sieraden koken in zilversoda poeder

Vul een pannetje halfvol met water en 3 eetlepels Zilversoda poeder, stop de gouden sieraden (zonder stenen) hierin en breng alles aan de kook. Na een paar minuten is al duidelijk te zien dat het vuil loslaat van je sieraden. Alles in een zeefje afgieten en afspoelen met warm water. Het goud opwrijven met een theedoek.

Oma
Tip #3464
0 0