Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hout schoonmaken

Hoe kun je vlekken uit hout verwijderen?

Vlekken op hout kunnen verschillende oorzaken hebben: nicotine aanslag, olie, etensvlekken of het hout kan verweerd zijn door weer en wind. Er zijn verschillende middeltjes die zouden kunnen helpen bij ‘algemene vlekken’ op hout. Op deze pagina van Oma Weet Raad vind je een overzicht van 6 tips die je kunt proberen als je hout wil schoonmaken.

Houtwerk poetsen met St Marc

Wil je houtwerk ontdoen van tapijtlijm, (nicotine)aanslag, vieze vlekken e.d.? Neem dan eens St Marc (op basis van dennehars, verkrijgbaar in de doehetzelfwinkel). Fantastisch spul, veilig en je hebt geen milieu belastende middelen nodig.

IJsvogel
Tip #3950


Billendoekjes tegen doffe glans op hout

Die Ajax schoonmaakdoekjes zijn verrekte handig, maar mijn houten tafel kreeg er altijd een doffe glans van.
Nu ben ik er achter gekomen dat goedkope billendoekjes voor baby\'s ook ideaal in gebruik zijn. Geen doffe glans meer, en de helft goedkoper!

Danielle
Tip #961


Deodorant als schoonmaakmiddel voor houtwerk

Gewoon met een handoek en wat Deodorant, Deodorant op de vlek sprayen en daarna met een handdoek schoonmaken, meerdere keren herhalen indien nodig. (Meerdere keren uitgetest op laminaat hout etc)

Damian
Tip #4458


Verweerd houtwerk

Verweerd houtwerk kun je weer schoon krijgen met ontweringswater. Dat is gewoon bij een bouwmarkt te halen.

Sjelsjel
Tip #16645


Vlekken van hout verwijderen met kurk, olie en spiritus

Vlekken op glanzend hout kun je heel goed verwijderen door met een kurk, gedoopt in een mengsel van olie en spiritus, over de plek te wrijven.

Annelies
Tip #960


Hout schoonmaken op de juiste manier

Billendoekjes werken heel erg goed om de glans op je hout weer terug te krijgen. Het is een heel fijn product en je hoeft er maar vrij weinig voor neer te leggen. Je kan er direct mee aan de slag als je wilt, want je kan het overal wel kopen. De meeste keren dat ik het haal zijn gewoon in de supermarkt.

Bouwvakker Billy
Tip #20754


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen