Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Houtskool vlek

Hoe kun je houtskool vlekken makkelijk verwijderen?

Houtskool vlekken verwijderen of schoonmaken op kleding of je meubels gaat effectief, goed en snel met deze tips en huis, tuin en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

natriumperboraat tegen houtskoolvlek

Niet zulke handige stokers veroorzaken bij het barbecuen nogal eens houtskoolvlekken. Ze zijn vlugger gemaakt dan verwijderd. We proberen ze eerst weg te halen door in lauw sop te wassen. Lukt dat niet zo best, dan behandelen we de houtskoolvlek met natriumperboraat (5%) en als de houtskoolvlek dan nog niet is verdwenen roepen we een mengsel van gelijke delen ammonia en waterstofperoxide (3%) te hulp. Een oude schort over de kleding aandoen voorkomt mogelijk ergernis.

Tip #86


Houtskoolvlek verwijderen

Na lekker gebbqed te hebben, heb ik wel eens last van een houtkoolvlek. Deze zijn vaak makkelijker gemaakt dan dat ze verwijderd worden. Als de vlekken niet weg gaan door een lauw sopje, kun je deze het beste verwijderen door middel van een sopje van natriumperboraat. Als dit niet werkt, kun je het altijd nog proberen met een sopje van gelijke delen van ammonia en waterstofperoxide. Hierbij is het wel belangrijk om dit goed af te spoelen.

Yourrr
Tip #20647


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen