Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Jodium vlek

Hoe kun je jodium vlekken verwijderen

Jodium vlekken uit je kleding krijgen gaat effectief, goed en snel met deze tips en huis, tuin en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

VitamineC tablet laat jodiumvlek verdwijnen

Makkelijke tip om jodiumvlekken uit kleding te halen, nog een oude tip uit de verpleegsterswereld. Neem een VitC tablet (ascorbinezuur), maak die nat en wrijf ermee over de jodiumvlek, gegarandeert dat ie eruit gaat.

Barbara
Tip #94


Natuurazijn laat jodiumvlek verdwijnen

Direct als jodium is geknoeid op kleding, natuurazijn op een keukenrol papiertje en aan weerzijde erop duwen. De azijn trekt de jodium eruit herhaal dit. Absoluut niet wrijven alleen duwen en laten opzuigen. Dat wordt dan blauw/paars achtig van kleur, in de wasmachine en klaar.

Monique
Tip #1176


Jodium vlekken uit kleding halen

Jodium mors je best wel makkelijk. Als het eenmaal in je kleren zit kan het behoorlijk vervelende vlekken achterlaten. Spoel de jodiumvlek op de kleding daarom snel uit met lauw water. Vervolgens boenen met wat ossengalzeep. Is het echt een vervelende vlek die niet weg wil? Probeer dan wat ammonia te gebruiken.

Sjelsjel
Tip #16644


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen