Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Na douchen tegels spoeien met kout water

Sproei na het douchen de tegels af met koud water en sproei de kranen en tegels af met een spuitbus met water+schoonmaakazijn+ afwasmiddel. Het ontvet en ontkalkt is overal te gebruiken ook in de keuken.

Matosa
5 1


Wc-eend tegen kalk in douche cabine

Om kalkaanslag tussen de ramen van de douche-cabine weg te krijgen kun je wc-eend gebruiken, klinkt raar maar werkt echt! Gewoon onderaan tussen de ramen en sponning van de deur spuiten en laten intrekken. Na 1 of 2 keer laat het zo los.

1 0


Na het douchen de kraan afdrogen

Kalkaanslag voorkomt u door na het douchen de kraan af te drogen.

1 0


Magneet bij watermeter tegen kalk in de leidingen

Heeft u last van kalk in de leidingen waardoor er een klein mieserig straaltje uit de douche komt dan doe je een magneet aan de leiding bij de watermeter maakt niet uit aan welke kant en je heb geen tot bijna geen kalk meer in je leiding en het is nog goed voor o.a. je gezondheid.

Jordi
0 2


Kalk in WC pot: afwasmiddelblokje

Gooi blokje voor de afwasmachine in de pot. Nachtje laten staan. Pot veel makkelijker schoon te maken.

0 0


Blokje afwasmiddel in pot

Doe blokje voor de afwasmachine in de pot, laat nachtje staan en pot is veel makkelijker schoon te maken. LET ER WEL OP DAT UW KINDEREN NIET BIJ DE POT KUNNEN KOMEN!

0 0


Theedoek met karnemelk

Doe een theedoek in wat karnemelk leggen en plak die vervolgens bv tegen de badrand aan waar kalk zit laat dit een nacht zitten en spoel daarna de kalk zo weg.

0 0


Blokje Steradent verwijdert kalkaanslag

Om bv kalkaanslag in een waterkoker te verwijderen gewoon water indoen en een blokje Steradent ( is om een vals gebit te kuisen) en dan goed laten doorkoken.

0 0


Cola in pot om kalkaanslag tegen te gaan

Gooi een fles Cola in de pot en laat het lekker een tijd "trekken". Doortrekken en voila...kalkaanslag weg!

0 0


Steradent tablet in wc pot laat kalk verdwijnen

Gooi "s avonds voor dat uw naar bed gaat een steradent tablet in de wc pot, laat dat een nachtje staan en "s morgens is u wc van alle kalk af.

Annie
0 0


Schuurspons gedrenkt in witte azijn tegen kalk op RVS

Kalkaanslag op roestvrijstaal aanrecht: Ga er met een (zacht) schuursponsje gedrenkt in witte azijn overheen. 2 minuten in laten werken en naspoelen.

Annette
0 0


Gebruik schoonmaakazijn

Probeer in plaats van dure middeltjes voor anti-kalk eens schoonmaakazijn. Ook een effectief middel om je koffiezetapparaat of waterkoker te ontkalken. Je kan het zowel verdund als onverdund gebruiken.

0 0


Glansspoelmiddel in bad smeren na schoonmaken

Ook zo zat van de kalkaanslag in het bad???? Nou ik smeer mijn bad altijd in na het grondig te hebben gepoetst in met glansspoelmiddel... Gewoon in smeren en even laten zitten voor een minuut of 10 en dan afspoelen. Bad glans en je stelt de kalkaanslag uit...

0 1


Scheutje schoonmaakazijn in toiletpot

Iedere avond een scheutje schoonmaakazijn in de toiletpot en de volgende dag doorspoelen. Na enkele dagen is de aanslag weg. Echt! Ik doe nog steeds preventief iedere avond een scheutje azijn in de toiletpot. Kost bijna niets.

Mieke
0 0


Gewone azijn op 40 graden laten branden

1x per maand een halve liter gewone azijn op 40 graden laten draaien (zonder wasgoed)en je hebt geen dure ontkalker meer nodig!

Anne
0 0


Kalk verwijderen door reinigingstablet

Een reinigingstablet voor kunstgebit een nachtje in toiletpot(afvoer) leggen en kalk is verdwenen.

0 0


Meel op strooien

Strooi er gewoon meel op, beetje vochtig maken. Poosje erop laten zitten, en met een doekje wrijf je het er zo af en het glanst ook nog mooi.

Cobie
0 0


Schoonmaakazijn in kokendheet water

Heb veel van bovenstaande tips uitgeprobeerd. Had uiteindelijk resultaat met schoonmaak azijn in kokendheet water (pure koude azijn gaf geen resultaat), dit laten intrekken en vervolgens de kalkrand eruitpoetsen met een schuursponsje.

Josée
0 0


Cola nachtje laten weken

Cola een nachtje laten weken. Werkt super!

0 0


Ramenwisser in douche hangen

Ik heb een ramenwisser in mijn douche hangen en de laatste trekt de douchetegels droog. De tegels en glazen deuren een paar maal per jaar met kleurloos symoniseermiddel voor de wagen inwrijven dan loopt het water er ook zo vanaf.

Silvy
0 0


Kalkaanslag verwijderen: schuursponsje tandpasta

Kalkaanslag is makkelijk te verwijderen met een schuursponsje met tandpasta erop.

0 1


Fles cola in wc tegen kalk

Neem een goedkope fles cola gooi dat leeg in de wc laat het een nachtje rekken en de volgende dag is de kalk verdwenen.

Rianne
0 0


Douchekop nachtje in bakje antikalk

Kalkaanslag op de douchekop kun je het beste verwijderen om de douchekop een nacht in een bakje met antikalk te laten staan. 

Chris
0 0


Douchecabine schoonmaken met spons schoonmaakazijn

Uw douchecabine word prachtig schoon als u op uw sponsje klare schoonmaakazijn doet en dan daarna nazemen. Hij blinkt je tegemoet.

Annie Keijnemans
0 0