Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kraag reinigen

Hoe kun je de kraag van een overhemd of jas schoonmaken?

Het is vervelend om een vette kraag van een jas te hebben. Gelukkig zijn er vele methodes en tips om deze weer goed schoon te maken. Met deze tips van oma heb je zo die vette kraag weer schoon

Vette kraag? Vet verwijderen met deo

Bij sommige mensen wordt de kraag van een blouse aan de binnenzijde erg vettig. Ik heb hier een schone deodorantroller voor, die ik veel met heet water en daarin opgeloste groene zeep. Voordat ik de blouse in de was doe, rol ik er even met de deodorantroller over de kraag, zonder dat mijn handen steeds onder die zeep zitten.

Angela
Tip #1816


Haal de vlekken weg door ze in te smeren

Vuile kragen van overhemden/shirtjes insmeren met shampoo en dan zoals gebruikelijk wassen in de wasmachine. Shampoo verwijdert lichaamsvet van de hoofdhuid, dus ook van de kraag.

Nel
Tip #130


Insmeren met Shampoo

Voor het wassen de boorden (kragen) insmeren met shampoo.

Magda Aelmans Dassen
Tip #1584


Ouderwetse scheerzeep

De zwarte kragen in overhemden, smeer ik altijd eerst in met ouderwetse scheerzeep van de gulde hand. Werkt erg goed.

Chantal
Tip #128


Kraag schoonmaken met tandpasta

Kraag niet schoon, gebruik gewone tandpasta, wrijf de kraag er goed mee in en doe hem het zonder uit te spoelen zo in de wasmachine.

Marjan
Tip #129


Vieze geur uit je kraag halen met behulp van ammoniak

Je kunt met ammoniak veel bereiken, maar deze tip staat daar nog niet bij. Je hebt wel eens een kraag van een jas of hemd, die een zure lucht heeft. Deze lucht krijg je eruit door het desbetreffende kledingstuk in de ammoniak te dompelen, alleen het stuk waar de lucht afkomt. Een half uur is genoeg. Dan haal je het uit de ammoniak en wring het uit in een schaal, de ammoniak is nu troebel en je kleding ruikt na het drogen weer normaal.

Ton Koorevaar
Tip #10050


Kraag overhemd schoonmaken met wasbenzine

Dep of leg jouw kraag in een sopje met wasbenzine en je zal al snel zien dat de vlek naar verloop van tijd minder zal worden. Lukt het dan alsnog niet? Probeer dan een sopje met groene zeep.

Samson
Tip #19319


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen