Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

De zwarte kragen in overhemden, smeer ik altijd eerst in met ouderwetse scheerzeep van de gulde hand. Werkt erg goed.

500


Kraag niet schoon, gebruik gewone tandpasta, wrijf de kraag er goed mee in en doe hem het zonder uit te spoelen zo in de wasmachine.

500


Vuile kragen van overhemden/shirtjes insmeren met shampoo en dan zoals gebruikelijk wassen in de wasmachine. Shampoo verwijdert lichaamsvet van de hoofdhuid, dus ook van de kraag.

500


Voor het wassen de boorden (kragen) insmeren met shampoo.

500


Bij sommige mensen wordt de kraag van een blouse aan de binnenzijde erg vettig. Ik heb hier een schone deodorantroller voor, die ik veel met heet water en daarin opgeloste groene zeep. Voordat ik de blouse in de was doe, rol ik er even met de deodorantroller over de kraag, zonder dat mijn handen steeds onder die zeep zitten.

500


Je kunt met ammoniak veel bereiken, maar deze tip staat daar nog niet bij. Je hebt wel eens een kraag van een jas of hemd, die een zure lucht heeft. Deze lucht krijg je eruit door het desbetreffende kledingstuk in de ammoniak te dompelen, alleen het stuk waar de lucht afkomt. Een half uur is genoeg. Dan haal je het uit de ammoniak en wring het uit in een schaal, de ammoniak is nu troebel en je kleding ruikt na het drogen weer normaal.

500