Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lijmresten verwijderen

Hoe kan je het beste lijmresten verwijderen?

Lijm of lijmresten verwijderen kan natuurlijk met een chemisch middel als een stickerverwijderaar. Maar het is leuker en goedkoper om lijmresten te verwijderen met middeltjes die je al in huis hebt. Lees onze tips goed door en hopelijk krijg je die lijmresten van die trap of andere locatie.

Lijmresten Verwijderen op Plastic

Lijmresten op plastic is lastig omdat je geen sticker-verwijderaar kunt gebruiken. Er zijn heel wat tips te vinden, maar als je een sticker van een plastic artikel aftrekt en er blijven hardnekkige lijmresten zitten dan kun je alles uitproberen maar bij de meeste tips smeer je de lijm alleen maar uit. Je leest dan pindakaas en mayonaise vanwege de olie die daarin zit, maar dan is het toch het beste om een laagje olijfolie aan te brengen dat werkt het beste en snelste.

P. van Eden
Tip #16759


Lijmresten verwijderen met cola

Wilt u de lijmresten die achter gebleven zijn van uw vloerbedekking van de trap verwijderen? Giet er cola over heen, (ons is geadviseerd het betere merk cola te nemen ik weet niet of de "goedkopere" ook werken) De cola even een paar minuutjes in laten werken en de lijm verdwijnt als sneeuw voor de zon! Met een plamuur mesje kunt u het nu heel makkelijk verwijderen. Evt de lastige plekjes nog eens behandelen met cola. Mijn man had Binnen het uur onze zoldertrap van 13 treden brand schoon. De recht opstaande trap gedeelte"s heeft hij met een spons goed nat gemaakt. Dit was ook met een uurtje klaar. Wel de ruimte onder de trap leeg ruimen want het lekt door de naden heen.

Anita
Tip #3407


Oplossen met aceton

Lastige lijmresten Lijmresten, zelfs tweeseconden-lijm, lossen op door aceton! Zorg ervoor dat het aceton, dit zit trouwens bijvoorbeeld in nagellakremover, onder de lijmrest kan lopen. Laat dit even inweken. Wip vervolgens het plakkaat eraf met een mesje of spatel.

Miranda
Tip #1364


W5 doekjes tegen lijmresten

Met een W5 doekje van de lidl krijg je de lijmresten er super makkelijk af.

W.
Tip #5011


Lijmresten trap verwijderen

Oh nee, dit is een klus waarvoor je bijna altijd chemische middeltjes nodig hebt. Verfverwijderaar werkt simpelweg het beste. Wil je andere middeltjes proberen? Ga dan eens aan de slag met cola, heet water en een plamuurmes. Dat kan je bijna alle lijmresten wel van de trap verwijderen.

Keesje
Tip #18141


Pindakaas op lijmresten

Lijmresten (van stickers etc) kunnen verwijdert worden door er pindakaas op te smeren.

Jan van Doorn
Tip #136


Een laagje boter

Lijmresten op glas (bijv. van plastic folie) insmeren met een laagje boter. Laat 1 of 2 dgn. inwerken. Daarna de smurrie met een plamuurmes eraf schrapen. Event. restantjes met wat spiritus o.i.d. wegwerken.

Joke
Tip #5650


Met een reinigingsdoekje

Met een reinigingsdoekje (van stof) die je bij aankoop van een bril krijgt, over de lijmrest wrijven. Het duurt even, maar werkt wel. Handig bij kleine oppervlakten.

Rosa
Tip #5259


Verwijderen met lampolie

Als de stucadoor met voorlijmen heeft geknoeid kun je deze lijmvlekken gemakkelijk verwijderen door lampolie erop te smeren.

Wij
Tip #14990


Lijmresten verwijderen: Olijfolie

Om lijmrestjes te verwijderen moet je een beetje olijfolie op een stukje keukenrolpapier doen, even goed wrijven en weg is de lijm!

Jacqueline
Tip #3232


Lijmresten verwijderen: Koperpoets en keukenpapier

Lijmresten zijn snel te verwijderen met een beetje koperpoets (b.v.Brasso) op een stukje keukenrol.

Yvonne
Tip #3417


Lijmrestjes eraf: Fohn, zand en plamuurmes

Benodigheden:

Fohn
Zand
plamuurmes.

De fohn lost de lijm op, daarna zand eroverheen en oppakken met plamuur mes.
Per toeval ontdekt.
Cola is leuk maar wordt vieze/natte bende.
En aan chemische rotzooi zou ik helemaal niet beginnen.

Maura
Tip #5651


Lijmresten verwijderen voerbedekking

Er zijn verschillende specialistische producten op de markt om lijm van vloerbedekking te verwijderen. Hier moet je gewoon even naar Googlen en dan zo'n dergelijk product kopen.

Rick
Tip #19343


Lijmresten van tv scherm verwijderen

aceton lost de secondelijm op, je zou in een heel klein hoekje kunnen testen of aceton het scherm aantast.

Tariq
Tip #20105


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen