Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lijmresten verwijderen

Hoe kan je het beste lijmresten verwijderen?

Lijm of lijmresten verwijderen kan natuurlijk met een chemisch middel als een stickerverwijderaar. Maar het is leuker en goedkoper om lijmresten te verwijderen met middeltjes die je al in huis hebt. Lees onze tips goed door en hopelijk krijg je die lijmresten van die trap of andere locatie.

Lijmresten Verwijderen op Plastic

Lijmresten op plastic is lastig omdat je geen sticker-verwijderaar kunt gebruiken. Er zijn heel wat tips te vinden, maar als je een sticker van een plastic artikel aftrekt en er blijven hardnekkige lijmresten zitten dan kun je alles uitproberen maar bij de meeste tips smeer je de lijm alleen maar uit. Je leest dan pindakaas en mayonaise vanwege de olie die daarin zit, maar dan is het toch het beste om een laagje olijfolie aan te brengen dat werkt het beste en snelste.

P. van Eden
Tip #16759


Lijmresten verwijderen met cola

Wilt u de lijmresten die achter gebleven zijn van uw vloerbedekking van de trap verwijderen? Giet er cola over heen, (ons is geadviseerd het betere merk cola te nemen ik weet niet of de "goedkopere" ook werken) De cola even een paar minuutjes in laten werken en de lijm verdwijnt als sneeuw voor de zon! Met een plamuur mesje kunt u het nu heel makkelijk verwijderen. Evt de lastige plekjes nog eens behandelen met cola. Mijn man had Binnen het uur onze zoldertrap van 13 treden brand schoon. De recht opstaande trap gedeelte"s heeft hij met een spons goed nat gemaakt. Dit was ook met een uurtje klaar. Wel de ruimte onder de trap leeg ruimen want het lekt door de naden heen.

Anita
Tip #3407


W5 doekjes tegen lijmresten

Met een W5 doekje van de lidl krijg je de lijmresten er super makkelijk af.

W.
Tip #5011


Lijmresten verwijderen: Koperpoets en keukenpapier

Lijmresten zijn snel te verwijderen met een beetje koperpoets (b.v.Brasso) op een stukje keukenrol.

Yvonne
Tip #3417


Verwijderen met lampolie

Als de stucadoor met voorlijmen heeft geknoeid kun je deze lijmvlekken gemakkelijk verwijderen door lampolie erop te smeren.

Wij
Tip #14990


Lijmresten verwijderen voerbedekking

Er zijn verschillende specialistische producten op de markt om lijm van vloerbedekking te verwijderen. Hier moet je gewoon even naar Googlen en dan zo'n dergelijk product kopen.

Rick
Tip #19343


Lijmresten van tv scherm verwijderen

aceton lost de secondelijm op, je zou in een heel klein hoekje kunnen testen of aceton het scherm aantast.

Tariq
Tip #20105


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen