Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Mascara uit kleding

Hoe kun je mascara vlekken uit kleding verwijderen?

Heb je mascara gemorst en zitten er nu vlekken op je kleding? Met deze handige trucjes kan je mascara uit je kleding verwijderen

verwijderen met sopje van zachte zeep

Mascaravlekken zien er vaak erger uit dan ze zijn. Dep ze met een stevig sopje van zachte zeep.

Rosa Blom
Tip #141


alcolhol op een wattenschijfje

Mascara kan je uit je kleding verwijderen door middel van alcohol. Doe wat alcohol op een wattenschijfje en dep hiermee op de vlek. Herhaal dit net zolang totdat de vlek verdwenen is. Vervolgens maak je een sopje van handwarm water en wasmiddel. Laat het kledingstuk hier even tien minuten in weken. Hierna spoel je je kleding goed uit en zou de vlek helemaal verdwenen moeten zijn. Indien de alcohol niet werkt, als de mascara vlekken vet zijn, kun je proberen de vlek eruit te krijgen met een ontvetter. Gebruik bijvoorbeeld shampoo, afwasmiddel of keukenontvetter. Bovenstaande geldt overigens ook voor andere vettige oog make-up zoals eyeliner, oogpotlood of wenkbrauwpotlood.

Tip #11830


Mascara uit kleding halen

Laat de mascara eerst drogen zodat je het niet verder in de kleding wrijft. Als de mascara eenmaal droog is, kun je de grove stukjes er eerst afkrabben met iets scherps. Als al het overtollige mascara weg is kun je de vlek verder gaan behandelen.
Mascara is een product dat gebaseerd is op olie. Hierdoor werken middeltjes goed die tegen vetten werken. De middelen die iedereen wel in huis heeft zijn: afwasmiddel en shampoo. Hier kun je het dus goed mee proberen. Lukt dat niet? Dan kun je aan de slag gaan met alcohol/spiritus.

Sjelsjel
Tip #16634


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen