Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij olievlekken op uw kleding, doet doodgewoon afwasmiddel wonderen. Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes inwerken, en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

3 0


Mijn man had in zijn trui een slaolie vlek van 50x50cm. Ik dacht dat de trui verloren was, maar ik heb een boekje met oude huishoud tips. Hier staat in dat je de vlek moet wassen met spiritus en zout. Ik heb deze vlek eerst met de hand behandeld en daarna in water, spiritus met zout gezet en na een uur gewoon in de wasmachine gewassen. Tot mijn eigen verbazing is de hele vlek eruit gegaan. Je ziet er niets van terug.

2 0


Olie/benzinevlekken van de auto op de tegels met wasbenzine afboenen, bij zware vlekken herhalen.

Inge
1 0


Baby-billendoekjes zijn ideaal voor het verwijderen van bijvoorbeeld kettingsmeer.

Karen
1 0


Olievlekken behandelen we als alle andere vetvlekken. Een olievlek op een bladzijde van een boek behandelen we met ether. Voor we met de behandeling beginnen, leggen we onder de besmeurde bladzijde een stuk glas of een ander materiaal dat voorkomt dat de vlek zich op de volgende bladzijde doorzet. De grauw-papier-strijkmethode is oud, maar zeer effectief. Vlekken van lijnolie haalt u weg met warm sodawater.

0 0


Bij (olie)smeer aan de handen, de handen wassen met pindakaas. Werkt veel beter dan zeep.

0 0


Bij olie op de handen, een klontje smeerboter en goed inwrijven. Werkt ook op zeil, laminaat etc.

Ron Stoeltjes
0 0


Ook zwarte handen van het knutselen aan auto motor brommer of fiets? Pak een beetje koffiedik en olie (zonnebloem of sla) even inwrijven daarna afwasmiddel erbij goed wassen met ruim water en ze zijn schoon.

Ego Bouwens
0 0


Ik had een grote groene sladressingvlek op mijn nieuwe witte broek. Even wat afwasmiddel erop (Dreft) en de vlek was weg.

0 0


Als je net gemorst hebt met olie op je kleding, gooi er dan flink wat zout overheen en laat het een tijdje intrekken. Daarna er voorzicht afhalen en uiteraard kleding in de was.

Nastasia
0 0


Olievlek in tapijt:

Los ouderwetse vlokkenzeep op en neem dan een anker schrobber. Schrob op de vlekken en uw vloerbekleding is als nieuw. Beter dan een reinigingsmachine en goedkoper. Veel geluk.

Bittyze
0 0