Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Olieverf verwijderen

Hoe kun je vlekken van olie verf verwijderen?

Olieverf vlekken verwijderen van bijvoorbeeld kleding, de meubels of de muren gaat makkelijk en snel met onderstaande tips van oma:

Olieverf Verwijderen Alle Tips

Olieverf van kwasten verwijderen: Doe terpentine in een kommetje en doe daar wat water bij. Zorg dat de kom niet van plastic is.

Olieverf van de huid verwijderen: Gebruik citroenolie en kokosolie om de olieverf van de handen te verwijderen. Je hebt niet veel kokosolie nodig.

Olieverf op textiel: Schraap allereerst de verf zoveel mogelijk weg. Spoel het textiel af en dep alles af met terpentine. Daarna gewoon in de was gooien!

JanetteB
Tip #16742
2 0
Olieverf verwijderen met terpetijn olie

Als we olieverf gebruiken, kunnen we vegen en vlekken op vingers of kleding haast niet voorkomen. Verse vlekken halen we weg met terpetijnolie op petroleum. Oude, ingedroogde vlekken moeten ongeveer 10 uur weken in zachte zeep. Smeer de vlek daarmee in en krab de zeep en verf met een oud mes weg. Daarna wassen in niet te heet sop.

Tip #160
1 0
Olieverf Vlekken Chemisch Reinigen

Schilderijen van Olieverf worden vaak schoongemaakt met Aceton of pure alcohol. Dit is dus niet super goed om een vlek volledig te verwijderen maar wel goed om een schilderij te reinigen. ( Als je het voorzichtig doet )

Verschillende olieverfvlekken hebben aparte schoonmaak methodes:

Aclydharsverf moet je weer reinigen met white spirit. Aceton of Kwastenreiniger kan ook goed helpen bij olieverf vlekken. Wasbenzine lijkt op alle vlakken wel de winnaar te zijn. Wil je dus uit jouw kleding verfvlekken verwijderen? Overweeg dan wasbenzine te gebruiken.

Keesje
Tip #16744
0 0