Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Olieverf verwijderen

Hoe kun je vlekken van olie verf verwijderen?

Olieverf vlekken verwijderen van bijvoorbeeld kleding, de meubels of de muren gaat makkelijk en snel met onderstaande tips van oma:

Olieverf verwijderen met terpetijn olie

Als we olieverf gebruiken, kunnen we vegen en vlekken op vingers of kleding haast niet voorkomen. Verse vlekken halen we weg met terpetijnolie op petroleum. Oude, ingedroogde vlekken moeten ongeveer 10 uur weken in zachte zeep. Smeer de vlek daarmee in en krab de zeep en verf met een oud mes weg. Daarna wassen in niet te heet sop.

Tip #160


Olieverf Vlekken Chemisch Reinigen

Schilderijen van Olieverf worden vaak schoongemaakt met Aceton of pure alcohol. Dit is dus niet super goed om een vlek volledig te verwijderen maar wel goed om een schilderij te reinigen. ( Als je het voorzichtig doet )

Verschillende olieverfvlekken hebben aparte schoonmaak methodes:

Aclydharsverf moet je weer reinigen met white spirit. Aceton of Kwastenreiniger kan ook goed helpen bij olieverf vlekken. Wasbenzine lijkt op alle vlakken wel de winnaar te zijn. Wil je dus uit jouw kleding verfvlekken verwijderen? Overweeg dan wasbenzine te gebruiken.

Keesje
Tip #16744


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen