Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Roest in je kleren? Gooi er cola op, even laten intrekken, vervolgens wassen en er is niks meer van te zien! (doe dit wel zo snel mogelijk nadat je de vlek ontdekt hebt).

2 0


Indien roest op het bestek als het uit de vaatmachine komt. De inox is van slechte kwaliteit. Om zeker te zijn van goede inox test het bestek met een magneet, indien die niet aantrekt hebt u goede inox.

1 0


Roestvlekken op (buiten)muren: Een cementpapje maken en de vlek daarmee insmeren. Na droging wegborstelen. Eventueel herhalen.

Peter Kaskens
0 0


De roestvlek met verse citroen(sap en vrucht) insmeren en in de zon leggen. Pas wel op voor niet kleurvaste kleding want het werkt dan net als chloor.

Sonia
0 0


Roest op ijzer. Oplossing malen van fosfoorzuur met een scheutje formol. Ijzer inwrijven met (oude)verfnorstel. Een uur laten inwerken. Afwrijven met droge doek. Niet met water. Kan onmiddellijk geverft worden.

Smets Jules
0 0


Zitten er roestplekjes op je fiets? Spuit wat olie (WD 40) op een doekje en je poetst de roest er zo af.

Geralda
0 0


Roest op glas (krassen) wegpolijsten met koperpoets of dodekop(verfpigment).

Jos van der Waarden
0 0


Heeft u bouten vast, en zijn ze erg roestig gooi er wat cola over heen en de bouten zijn zo los.

Willem
0 0


Roest op stenen vloer. Oplossing maken van 10% OXAALZUUR. Laten inwerken. Spoelen.

Smets Jules
0 1


Citroensap en zout erop en dan wassen, eventueel ook dan nog even in de zon leggen.

Desiree de Zwart
0 0