Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Roet verwijderen

Hoe kun je roetaanslag verwijderen?

Heb je hardnekkige roestaanslag? Met deze tips kun je goed roet verwijderen.

Aardappel helpt tegen roetaanslag

Tegen roetaanslag op kachelruitjes kan je een paar aardappels in de kachel gooien.

Tip #6689
1 1
Aardappelschillen helpt tegen roetaanslag

Voor het reinigen van de roetaanslag op de ruitjes van uw houtkachel hoeft u slechts uw oude aardappelschillen bij in het vuur te gooien. De roet verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip #1032
0 0
Gebruikt theezakje verwijdert roetaanslag

Wrijf met uw gebruikte theezakje over de roetaanslag op het ruitje van uw open haard en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip #175
0 0
Aardappelschillen in het vuur gooien

Voor het reinigen van de roetaanslag op de ruitjes van uw houtkachel hoeft u slechts uw oude aardappelschillen bij in het vuur te gooien. De roet verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip #174
0 0
Koperpoets tegen roetaanslag

Hou het venster van de inbouwcassette of houtvuur proper door op een vochtig doek wat koperpoets te doen en daarmee de ruit zuiver maken. Achteraf opblinken met een droge doek.

Tip #1033
0 0
Ammonia helpt tegen roetaanslag

Roetaanslag op de kachelruit is heel makkelijk te verwijderen door er een doekje amonia over te aaien. Wat ik deed, was amonia in een sprayflacon, even sprayen, minuutje in laten trekken, en weg vegen. Kost totaal geen moeite! Ingebrande vlekken zul je helaas wel moeten wegpoetsen, laat daarom niks tegen het ruitje aanbranden.

Tip #1034
0 0
Houtkachelruiten poetsen

Roetaanslag op je ruitjes van je houtkachel. Ga met een vochtig doekje in de as van je kachel en ga dan over je ruitjes. Daarna met water afnemen en ze zijn weer als nieuw. Succes.

Tip #1035
0 0
Roetaanslag verwijderen

Roetaanslag op het ruitje van de kachel kunt u zeer eenvoudig verwijderen: maak een doek vochtig (water/glassex) en haal deze door de as in de kachel. Hiermee poetst u het ruitje en het is weer blinkend schoon. (werkt ook voor zilveren/gouden ringen)

Henderike
Tip #2280
0 0
Roetaanslag weghalen met ovenreiniger

Roetaanslag haal ik gewoon weg met ovenreiniger. Sprayen en even laten in trekken en weghalen met keukenrol.

Jeannette
Tip #2529
0 0
Roet verwijderen met theezakje

Roet verwijder je gemakkelijk met een gebruikt theezakje.

Tip #3613
0 0
Roetaanslag verwijderen zonder krassen

Beetje ontvetter of gelijkaardig keukenproduct op de ruit spuiten, klein beetje laten weken en dan afvrijven met staalwol of glaswol, dat maakt geen krassen! En het glas is als nieuw.

Nico
Tip #3699
0 0
Ruiten van kachel poetsen

De ruitjes van een kachel kun weer heel schoon krijgen door een vochtige doek in de as te dopen en hiermee over de ruitjes te gaan tot ze weer mooi helder zijn. Werkt heel goed en kost niets.

Tip #4054
0 0