Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren


Kreeg smeer op mijn spierwitte zomerbroek, en dacht dat ie voorgoed vernield was. Snelde naar oma weet raad om raad en las over maizena. meteen maizena erover gewreven met beetje water en de hele smeervlek verdween binnen 5 minuten als sneeuw, en wit was mijn broek weer! Toen het opgedroogd was kon ik het zo weer aan, echt niks van te zien. Bedankt voor de tip, het werkt echt. Geweldig.

- Tip #5699

8 1






Doe niet de maizena op de smeervlekken zoals Elisa zegt.
Je krijgt op donkere stof een lelijke vlek die er niet meer uit wit. Weg mooi bruin kleed.Hele slechte tip!
Gewoon een beetje ossengalzeep is veel beter.

Anoniem - Tip #7044

3 1






Meng afwasmiddel met wat suiker. Dit middel met een afwasborstel of oude tandenborstel op de vlek wrijven.
Bij hardnekkige vlekken wat ammoniak toevoegen en de behandeling herhalen.

Anoniem - Tip #2429

2 1




Smeer de vlek in met halvarine of margarine en laat het een uur intrekken. Strooi er dan zeeppoeder op en met een beetje warm water wrijft u het er zo uit.

Anoniem - Tip #179

2 0




Heb je smeer op je kleding gekregen,
oplossing:
De smeervelk voorkant en achterkant insmeren met margarine uit een pakje, dagje laten intreken.
Daarna de vlek met de hand en shampoo van de HEMA zachtjes uitwassen, bijzondere stoffen zijn ook geen probleem.

- Tip #5754

1 0




Er was van de ketting van mijn fiets smeerolie op mijn uggs gekomen. Met maïzena heb ik het er met gemak vanaf gekregen. Gewoon maïzena op de vlek strooien. De maïzena trekt het vuil uit het suède, en na een nachtje kon ik het vuil samen met de maïzena gewoon van mijn schoen afkloppen. Even borstelen en de schoen was weer als nieuw.

- Tip #5029

1 0




Het advies om er margarine op te smeren, dat een uur te laten intrekken en er dan wat zeeppoeder op te doen en dan met wat lauw water erop inwrijven werkt geweldig.

- Tip #4520

1 0




Met een pot "garagezeep" verricht jarenlang wonderen in de strijd tegen smeervlekken. Deze zeep is eigenlijk bedoeld om de smeerhanden van automonteurs schoon te krijgen Zij doen die zeep droog op hun handen, laten het even intrekken en wassen daarna hun handen schoon. Dat kun je ook doen met je kleding: droog op de vlek smeren en daarna in de wasmachine. Bijt niet uit, dus geen kleurverschil, laat geen kringen achter, kost (bijna) niets.
Een pot of blik is veel te veel, dus je kunt lekker met de hele familie delen.

- Tip #8995

0 0




Behandelen met een borsteltje, groene zeep en warm water.

- Tip #3996

0 0






Smeer de vleervlekken met pindakaas, even laten intrekken, daarna gewoon wassen in de wasmachine.

- Tip #3460

0 0






Smeervlekken, vogelpoepvlekken en misschien ook wel andere vlekken: insmeren met handzeep, tafelzout erover en een beetje schuren, daarna in de machine wassen.

Anoniem - Tip #180

0 0