Kreeg smeer op mijn spierwitte zomerbroek, en dacht dat ie voorgoed vernield was. Snelde naar oma weet raad om raad en las over maizena. meteen maizena erover gewreven met beetje water en de hele smeervlek verdween binnen 5 minuten als sneeuw, en wit was mijn broek weer! Toen het opgedroogd was kon ik het zo weer aan, echt niks van te zien. Bedankt voor de tip, het werkt echt. Geweldig.

Elisa - Tip #5699

5 0

Login om een reactie te geven:Smeervlekken, vogelpoepvlekken en misschien ook wel andere vlekken: insmeren met handzeep, tafelzout erover en een beetje schuren, daarna in de machine wassen.

Anoniem - Tip #180

0 0

Login om een reactie te geven:Smeer de vleervlekken met pindakaas, even laten intrekken, daarna gewoon wassen in de wasmachine.

Ria - Tip #3460

0 0

Login om een reactie te geven:Smeer de vlek in met halvarine of margarine en laat het een uur intrekken. Strooi er dan zeeppoeder op en met een beetje warm water wrijft u het er zo uit.

Anoniem - Tip #179

0 0

Login om een reactie te geven:Meng afwasmiddel met wat suiker. Dit middel met een afwasborstel of oude tandenborstel op de vlek wrijven.
Bij hardnekkige vlekken wat ammoniak toevoegen en de behandeling herhalen.

Anoniem - Tip #2429

0 0

Login om een reactie te geven:Behandelen met een borsteltje, groene zeep en warm water.

Rian - Tip #3996

0 0

Login om een reactie te geven:Het advies om er margarine op te smeren, dat een uur te laten intrekken en er dan wat zeeppoeder op te doen en dan met wat lauw water erop inwrijven werkt geweldig.

Joke - Tip #4520

0 0

Login om een reactie te geven:Doe niet de maizena op de smeervlekken zoals Elisa zegt.
Je krijgt op donkere stof een lelijke vlek die er niet meer uit wit. Weg mooi bruin kleed.Hele slechte tip!
Gewoon een beetje ossengalzeep is veel beter.

Anoniem - Tip #7044

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je smeer op je kleding gekregen,
oplossing:
De smeervelk voorkant en achterkant insmeren met margarine uit een pakje, dagje laten intreken.
Daarna de vlek met de hand en shampoo van de HEMA zachtjes uitwassen, bijzondere stoffen zijn ook geen probleem.

Janna - Tip #5754

0 0

Login om een reactie te geven:Er was van de ketting van mijn fiets smeerolie op mijn uggs gekomen. Met maïzena heb ik het er met gemak vanaf gekregen. Gewoon maïzena op de vlek strooien. De maïzena trekt het vuil uit het suède, en na een nachtje kon ik het vuil samen met de maïzena gewoon van mijn schoen afkloppen. Even borstelen en de schoen was weer als nieuw.

Terry - Tip #5029

0 0

Login om een reactie te geven: