Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Smeer uit kleding

Hoe kun je smeervlekken verwijderen uit kleding?

Als je smeerolie of kettingsmeer op je kleding krijgt, dan zijn dat hardnekkige vlekken. Los het op met de tips van Oma op deze pagina.

Smeer uit kleding: Maizena

Kreeg smeer op mijn spierwitte zomerbroek, en dacht dat ie voorgoed vernield was. Snelde naar oma weet raad om raad en las over maizena. meteen maizena over mijn kleding gewreven met beetje water en de hele smeervlek verdween binnen 5 minuten als sneeuw, en wit was mijn broek weer! Toen het opgedroogd was kon ik het zo weer aan, echt niks van te zien Al het smeer was zo uit mijn kleding verwijdert! Bedankt voor de tip, het werkt echt. Geweldig!

Elisa
Tip #5699
8 1
Smeer verwijderen met afwasmiddel en suiker

Meng afwasmiddel met wat suiker. Dit middel met een afwasborstel of oude tandenborstel op de vlek wrijven. Bij hardnekkige vlekken wat ammoniak toevoegen en de behandeling herhalen.

Tip #2429
4 3
Smeer uit donkere kleding: Ossengalzeep

Doe niet de maizena op de smeervlekken zoals Elisa zegt.
Je krijgt op donkere stof een lelijke vlek die er niet meer uit wilt. Weg mooi bruin kleed.Hele slechte tip!
Gewoon een beetje ossengalzeep is veel beter.

Tip #7044
3 2
Margarine en zeeppoeder verwijderen smeer

Smeer de vlek in met halvarine of margarine en laat het een uur intrekken. Strooi er dan zeeppoeder op en met een beetje warm water wrijft u het er zo uit.

Tip #179
3 0
Margarine werkt goed tegen smeer

Het advies om er margarine op te smeren, dat een uur te laten intrekken en er dan wat zeeppoeder op te doen en dan met wat lauw water erop inwrijven werkt geweldig.

Joke
Tip #4520
3 0
Borstel smeer weg met groene zeep

Behandelen met een borsteltje, groene zeep en warm water.

Rian
Tip #3996
1 1
Maizena krijgt smeerolie van uggs

Er was van de ketting van mijn fiets smeerolie op mijn uggs gekomen. Met maïzena heb ik het er met gemak vanaf gekregen. Gewoon maïzena op de vlek strooien. De maïzena trekt het vuil uit het suède, en na een nachtje kon ik het vuil samen met de maïzena gewoon van mijn schoen afkloppen. Even borstelen en de schoen was weer als nieuw.

Terry
Tip #5029
1 0
Smeer smeervlek in met margarine

Heb je smeer op je kleding gekregen, oplossing: De smeervelk voorkant en achterkant insmeren met margarine uit een pakje, dagje laten intreken. Daarna de vlek met de hand en shampoo van de HEMA zachtjes uitwassen, bijzondere stoffen zijn ook geen probleem.

Janna
Tip #5754
1 0
Handzeep en tafelzout helpt bij smeer

Smeervlekken, vogelpoepvlekken en misschien ook wel andere vlekken: insmeren met handzeep, tafelzout erover en een beetje schuren, daarna in de machine wassen.

Tip #180
0 0
Garagezeep tegen smeervlekken

Met een pot "garagezeep" verricht jarenlang wonderen in de strijd tegen smeervlekken. Deze zeep is eigenlijk bedoeld om de smeerhanden van automonteurs schoon te krijgen Zij doen die zeep droog op hun handen, laten het even intrekken en wassen daarna hun handen schoon. Dat kun je ook doen met je kleding: droog op de vlek smeren en daarna in de wasmachine. Bijt niet uit, dus geen kleurverschil, laat geen kringen achter, kost (bijna) niets.
Een pot of blik is veel te veel, dus je kunt lekker met de hele familie delen.

miekemooi
Tip #8995
0 0
Pindakaas werkt tegen smeervlekken

Smeer de smeervlekken in met pindakaas, even laten intrekken, daarna gewoon wassen in de wasmachine.

Ria
Tip #3460
0 0
Boter smeren op smeervlek

Fietssmeer op witte jas: Zachte boter op de vuile vlek (fietssmeer), inwrijven.
De vlek lost op. In mijn geval wreef ik de vlek, samen met de boter, er gewoon af met een droge schone doek. Wassen hoefde zelfs niet!
De vlek kon niet echt in de vezel van de jas intrekken. Dit kan wel anders zijn met bijvoorbeeld een trui waar je wel moet bij wassen.

Catherine1979
Tip #14206
0 1
Boter smeren op smeervlek

Heb je een echte smeervlek in je kleding van bv autosmeermiddel, dan eerst een beetje margarine of boter aan de achterkant van een theelepel doen en in de vlek masseren aan de voor en achterkant, en dan kun je de vlek voorzichtig uitwassen met een paar druppeltjes afwasmiddel.

Janna
Tip #5164
0 0
Smeervlekken insmeren met groene zeep

Smeervlekken op je bank: Insmeren met groene zeep en warm water. Even in laten trekken. Dan scheppend met een lepel de zeep met het smeer van de stof af schrapen. Na poetsen met een schone natte doek. Weg vlek!

Pam1959
Tip #15147
0 0
Spuit smeervlekken in met Shout

Spuit de vlekken in met Shout. Een uurtje in laten weken en in de wasmachine. Perfekt resultaat.

Tiel
Tip #15849
0 1
Smeervlek uit spijkerbroek halen

Maak eerst de spijkerbroek (of ander kledingstuk) nat. Citroen doormidden snijden, met een halve citroen over de vlek wrijven en dan een normaal wasprogramma in de wasmachine. Werkte hier top!

Dagmar Heikamp
Tip #18159
0 0