Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Smeer uit kleding

Hoe kun je smeervlekken verwijderen uit kleding?

Als je smeerolie of kettingsmeer op je kleding krijgt, dan zijn dat hardnekkige vlekken. Los het op met de tips van Oma op deze pagina.

Smeer verwijderen met afwasmiddel en suiker

Meng afwasmiddel met wat suiker. Dit middel met een afwasborstel of oude tandenborstel op de vlek wrijven. Bij hardnekkige vlekken wat ammoniak toevoegen en de behandeling herhalen.

Tip #2429


Margarine en zeeppoeder verwijderen smeer

Smeer de vlek in met halvarine of margarine en laat het een uur intrekken. Strooi er dan zeeppoeder op en met een beetje warm water wrijft u het er zo uit.

Leny Harteveld
Tip #179


Maizena krijgt smeerolie van uggs

Er was van de ketting van mijn fiets smeerolie op mijn uggs gekomen. Met maïzena heb ik het er met gemak vanaf gekregen. Gewoon maïzena op de vlek strooien. De maïzena trekt het vuil uit het suède, en na een nachtje kon ik het vuil samen met de maïzena gewoon van mijn schoen afkloppen. Even borstelen en de schoen was weer als nieuw.

Terry
Tip #5029


Garagezeep tegen smeervlekken

Met een pot "garagezeep" verricht jarenlang wonderen in de strijd tegen smeervlekken. Deze zeep is eigenlijk bedoeld om de smeerhanden van automonteurs schoon te krijgen Zij doen die zeep droog op hun handen, laten het even intrekken en wassen daarna hun handen schoon. Dat kun je ook doen met je kleding: droog op de vlek smeren en daarna in de wasmachine. Bijt niet uit, dus geen kleurverschil, laat geen kringen achter, kost (bijna) niets.
Een pot of blik is veel te veel, dus je kunt lekker met de hele familie delen.

miekemooi
Tip #8995


Boter smeren op smeervlek

Fietssmeer op witte jas: Zachte boter op de vuile vlek (fietssmeer), inwrijven.
De vlek lost op. In mijn geval wreef ik de vlek, samen met de boter, er gewoon af met een droge schone doek. Wassen hoefde zelfs niet!
De vlek kon niet echt in de vezel van de jas intrekken. Dit kan wel anders zijn met bijvoorbeeld een trui waar je wel moet bij wassen.

Catherine1979
Tip #14206


Boter smeren op smeervlek

Heb je een echte smeervlek in je kleding van bv autosmeermiddel, dan eerst een beetje margarine of boter aan de achterkant van een theelepel doen en in de vlek masseren aan de voor en achterkant, en dan kun je de vlek voorzichtig uitwassen met een paar druppeltjes afwasmiddel.

Janna
Tip #5164


Spuit smeervlekken in met Shout

Spuit de vlekken in met Shout. Een uurtje in laten weken en in de wasmachine. Perfekt resultaat.

Tiel
Tip #15849


Smeervlek uit spijkerbroek halen

Maak eerst de spijkerbroek (of ander kledingstuk) nat. Citroen doormidden snijden, met een halve citroen over de vlek wrijven en dan een normaal wasprogramma in de wasmachine. Werkte hier top!

Dagmar Heikamp
Tip #18159


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen