Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Witte sneakers weken in waspoeder

Zijn je witte sneakers, na een lange tijd grauw geworden of vuil? Laat ze dan even weken in warm (niet heet) water met waspoeder voor in de wasmachine.
Dit kan enkel bij sneakers van canvas.
Bij (kunst)lederen sneakers, maak je ze terug wit door gebruik van tandpasta met een oude tandenborstels.
Ook de veters laat je weken in warm water met waspoeder.

Angelo Cabooter
0 0


Stinkende sneakers in de vriezer

- Stop je stinkende sneakers in een (plastic)zak en zet ze een nachtje in de vriezer. Laat ze vervolgens in de zon drogen. Als het goed is zijn door de kou alle bacteriĆ«n die de vieze lucht veroorzaken gedood.

- Strooi een beetje baking soda in een kom en giet er wat lauw water bij. Mix het water tot er een pasta ontstaat. Verdeel het goedje over je leren sneakers (haal de veters eruit). Schrob je sneakers goed schoon met een spons. Verwijder de baking soda met een vochtige doek en je sneakers zien er direct een stuk nieuwer uit.

- Pak een oude tandenborstel en smeer wat tandpasta (zonder gel) op de zolen, langs de zijkanten van je sneaker en op de vuile plekken.  Laat het tien minuten intrekken en wrijf vervolgens met een natte doek langs de vlekken. Et voila! Witte zolen!


0 0


Sneakers schoonmaken

Wat ik altijd doe; - haal eerst de veters uit de sneakers. -spoel de sneakers af met lauw water. - maak een papje van baking soda en afwas middel, vervolgens doe ik dit met een tandenborsten op de sneaker, en laat het even intrekken. ( je kan ook met de tandenborstel of een anders borsteltje het er eerst in wrijven) - vervolgens spoel ik het af, doe vlekkenverwijderaar voor kleding op de schoen. en doe het in de wasmachine. ( in een kussensloop met wat handdoeken tegen beschadigen.) de veters maak ik met het papje van afwasmiddel en bakingsoda schoon. Als ze ui tde wasmachine komen zijn ze als nieuw

anneke1602
0 0