Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stijltang vlek

Wat doe ik aan een brandvlek van de stijltang dat in de tafel zit?

Heb je een hete stijltang te lang op een tafel laten liggen en heb je nu een bruine vlek die je lastig weg krijgt? Bekijk dan eens de tips van Oma om erachter te komen wat voor jou kan werken.

Krijg zo de vlek uit je tafel

Als het ongelakt hout is zou je het met schuurpapier korrel 400 kunnen schuren en daarna nat maken, laten drogen en dan met een speciaal kunststof schuurlapje ( zoiets als een kunststof pannensponsje maar dan niet groen maar bruin, te koop in doe hetzelf zaken) polijsten. Ook kun je het gehele blad behandelen met "ontweringswater" zodat alles dezelfde kleur krijgt, maar het geheel wordt dan wel waat lichter. Een paar lagen goede blanke lak fleuren het echter weer op. Wat ook mogelijk is, is het bureau voor een raam in de zon te zetten net zo lang tot het ultraviolet zijn verkleurende werking heeft gedaan. Dat werkt zelfs bij sigarettenbrandvlekjes, maar kan lang duren.

Garayuk
Tip #20129

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen