Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tapijt schoonmaken

Hoe kan je het beste een tapijt schoonmaken?

Met deze tips heb je je tapijt zo weer schoon.

Sneeuw op tapijt

Wrijf sneeuw op het tapijt. Laten inwerken. Klopt de sneeuw eraf met mattenklopper

Simone
Tip #4472


Leg schone witte handdoek op vlek in tapijt

Vlekken door vocht in een wollen tapijt? (dus bijv wijn, sap). Sommige standaard tips werken wel voor bijvoorbeeld tafelkleden maar niet voor karpetten.
Nooit zout gebruiken: dat krijg je er nooit allemaal meer uit gestofgzuigd/gewassen, en gaat later werken als een soort schuurmiddel in de vezels - je tapijt zal uiteindelijk sneller slijten op die plek.
Ook geen witte wijn gebruiken als middel tegen geknoeide rode wijn - je verdunt dan alleen en maakt de vlek juist groter.
Pak een schone witte handdoek en maak die vochtig. Deze plaats je over de vochtige vlek en laat je liggen totdat deze doek droog is. Het vocht zal de vlek aantrekken. Indien nodig herhalen.

Mijntje
Tip #5330


Scheerschuim op vlekken in tapijt

Om vlekken in uw tapijt te verwijderen spuit er een laagje scheerschuim op, wrijf goed in de polen en verwijder daarna de scheerschuimresten door met heet water en een badstof handdoek uw tapijt schoon te deppen.

Constance
Tip #4915


Tapijt schoonmaken met sneeuw

Een tapijt wordt snel vies. Als het buiten koud is, is het mogelijk om het tapijt schoon te maken met sneeuw. Door dit op het tapijt te laten trekken en dit even in te laten werken, trekt de troep in de sneeuw. Vervolgens kun je de sneeuw met een mattenklopper er weer af kloppen.

Mama
Tip #20713


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen