Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Thermoskan schoonmaken

Hoe kun je aanslag uit een thee- of koffiekan verwijderen?

Met deze tips heb je snel en makkelijk de aanslag in de thermoskan zo weer weg.

Bakpoeder krijgt je thermoskan schoon

Een super goedkoop middel om je thermoskan (van binnen) super schoon te krijgen. Vul de thermoskan met zeer heet of kokend water (ligt er aan hoe vies de kan is). Voeg voorzichtig een zakje of een half zakje bakpoeder er aan toe (let op: schuimt in het begin nogal). Als het water niet meer schuimt doe je de dop er weer op en laat je de kan staan. Omdat ik het regelmatig doe is mijn kan na ongeveer 1 uurtje weer spik en span. Als je kan echt vol zit met aanslag kun je de volle kan ook een nachtje laten staan. Je zult versteld staan als je de kan de volgende dag leeggiet.

Yvonne
Tip #1634


Maak thermosfles schoon met heet water

Als de binnenkant van een thermosfles of kan vuil is of donkerbruin is aangekoekt dan kan je die weer prima schoonmaken door er heet water in te zetten met een Steradent tablet en een een nacht te laten staan.

Tip #6886


Schone thermoskan met soda

Wilt u de binnenkant van uw thermoskan weer mooi schoon hebben? Een paar lepels soda erin doen, vullen met warm water en de volgende dag is alle kalk/koffie aanslag verdwenen.

Silvia
Tip #1062


Drie eetlepels soda

Ik maak mijn koffiezetapparaat met thermoskan schoon door er 3 eetlepels soda in te doen met goed heet water, deksel er weer op en 2 uur laten staan. Hij wordt elke keer weer als nieuw.

Jan Lohman
Tip #5312


Verse thermoskan dankzij soda

Heet water plus soda erin, paar uur laten staan, borstel erdoor. Klaar. Daarna goed spoelen.

delinde2011
Tip #8027


Vaatwastablet reinigt thermoskan

Vulkaan met kokend water, vaatwasser tablet erin en uurtje laten staan. Leeg gooien en na spoelen, eventueel nog met vaatwasborstel erdoor. Blinkend schoon.

Yvonne Moraal
Tip #5385


Vaatwastablet om thermosfles te reinigen

De thermosfles vullen met heet water en dan een half tablet van de afwasmachine erbij. Poosje laten staan en hij is weer als nieuw.

Tip #7536


Maak thermoskan schoon met koffieprut

Maak thermoskan schoon door koffieprut in thermoskan te doen met klein scheutje water. Goed schudden en dan goed omspoelen. Kan ook voor theekannen en koffiepot etc

Nel
Tip #5700


Water met keukenrol

Wil je een kan van binnen reinigen doe er wat water in met een stukje keukenrol even schudden en schoon is je kan.

Astrid
Tip #5251


Soda werkt reinigend

Heet water met 2 lepels sodakristallen laten trekken (30 min ), nadien met borsteltje proper schuren en goed omspoelen.

Tip #4683


Soda met heet water werkt reinigend

Het schoonmaken van theepotten en thermoskannen. Doe soda en heet water in de kan of pot, laat dit eventjes staan en alles is werkelijk blinkend schoon.

Foke kranendonk
Tip #1063


Gebitsreiniger tablet verwijdert koffieaanslag

Om de koffieaanslag in een thermoskan te verwijderen vul je hem gewoon met heet water en dan een tablet waarmee je je kunstgebit reinigd erbij en dan een tijdje laten staan, zo schoon.

Jeroen
Tip #2139


Verwijder aanslag thermoskan met rijst

Om de aanslag te verwijden, heet water in de kan met een beetje witte rijst (ongekookt). Goed schudden, even laten staan en je hoeft niet te soppen. Werkt ook heel goed tegen smaakjes als je bv eerst koffie dan thee in de kan wil doen.

Schoonheidsspecialiste
Tip #2123


Water met zout maakt thermoskan schoon

Doe een eetlepel zout in uw thermoskan met heet water, goed schudden en een nacht laten weken.

Veronica
Tip #2010


Droge rijst voor een schone thermoskan

Om een thermoskan schoon te maken vul je hem met een lepel droge rijst en een beetje water. Dan schudden en schoon is uw thermoskan.

Tony
Tip #1880


Gebitsreiniger tabletten zijn goede schoonmakers

Alle glazen vazen en ook thermoskannen kan je heel goed schoonmaken met 2 tabletten gebitsreiniger of meer als het een grote vaas of thermoskan is, de tabletten in het water te gooien en een paar uur te laten staan.

Ilona Sonneveld
Tip #1064


Groene zeep en schoonmaaksponsje

Reinigen van het plastic o.a. de schenkrand van de thermoskan. Groene zeep op de zachte kant van een schoonmaaksponsje doen, rand inwrijven, even laten inwerken (ongeveer 30 min of langer) goed afspoelen, als je dit regelmatig doet blijft de thermoskan heel mooi schoon.

Jose Geurtsen
Tip #1006


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen