Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Een super goedkoop middel om je thermoskan (van binnen) super schoon te krijgen. Vul de thermoskan met zeer heet of kokend water (ligt er aan hoe vies de kan is). Voeg voorzichtig een zakje of een half zakje bakpoeder er aan toe (let op: schuimt in het begin nogal). Als het water niet meer schuimt doe je de dop er weer op en laat je de kan staan. Omdat ik het regelmatig doe is mijn kan na ongeveer 1 uurtje weer spik en span. Als je kan echt vol zit met aanslag kun je de volle kan ook een nachtje laten staan. Je zult versteld staan als je de kan de volgende dag leeggiet.

Yvonne
1 0


Wilt u de binnenkant van uw thermoskan weer mooi schoon hebben? Een paar lepels soda erin doen, vullen met warm water en de volgende dag is alle kalk/koffie aanslag verdwenen.

0 0


Het schoonmaken van theepotten en thermoskannen. Doe soda en heet water in de kan of pot, laat dit eventjes staan en alles is werkelijk blinkend schoon.

0 0


Alle glazen vazen en ook thermoskannen kan je heel goed schoonmaken met 2 tabletten gebitsreiniger of meer als het een grote vaas of thermoskan is, de tabletten in het water te gooien en een paar uur te laten staan.

0 0


Om een thermoskan schoon te maken vul je hem met een lepel droge rijst en een beetje water. Dan schudden en schoon is uw thermoskan.

Tony
0 0


Doe een eetlepel zout in uw thermoskan met heet water, goed schudden en een nacht laten weken.

Veronica
0 0


Om de aanslag te verwijden, heet water in de kan met een beetje witte rijst (ongekookt). Goed schudden, even laten staan en je hoeft niet te soppen. Werkt ook heel goed tegen smaakjes als je bv eerst koffie dan thee in de kan wil doen.

Schoonheidsspecialiste
0 0


Om de koffieaanslag in een thermoskan te verwijderen vul je hem gewoon met heet water en dan een tablet waarmee je je kunstgebit reinigd erbij en dan een tijdje laten staan, zo schoon.

Jeroen
0 0


Wil je een kan van binnen reinigen doe er wat water in met een stukje keukenrol even schudden en schoon is je kan.

Astrid
0 0


Heet water met 2 lepels sodakristallen laten trekken (30 min ), nadien met borsteltje proper schuren en goed omspoelen.

0 0


Ik maak mijn koffiezetapparaat met thermoskan schoon door er 3 eetlepels soda in te doen met goed heet water, deksel er weer op en 2 uur laten staan. Hij wordt elke keer weer als nieuw.

Jan Lohman
0 0


Maak thermoskan schoon door koffieprut in thermoskan te doen met klein scheutje water. Goed schudden en dan goed omspoelen. Kan ook voor theekannen en koffiepot etc

Nel
0 0


Als de binnenkant van een thermosfles of kan vuil is of donkerbruin is aangekoekt dan kan je die weer prima schoonmaken door er heet water in te zetten met een Steradent tablet en een een nacht te laten staan.

0 0


De thermosfles vullen met heet water en dan een half tablet van de afwasmachine erbij. Poosje laten staan en hij is weer als nieuw.

0 0


Vulkaan met kokend water, vaatwasser tablet erin en uurtje laten staan. Leeg gooien en na spoelen, eventueel nog met vaatwasborstel erdoor. Blinkend schoon.

Yvonne Moraal
0 0


Heet water plus soda erin, paar uur laten staan, borstel erdoor. Klaar. Daarna goed spoelen.

delinde2011
0 0


Reinigen van het plastic o.a. de schenkrand van de thermoskan. Groene zeep op de zachte kant van een schoonmaaksponsje doen, rand inwrijven, even laten inwerken (ongeveer 30 min of langer) goed afspoelen, als je dit regelmatig doet blijft de thermoskan heel mooi schoon.

0 0