Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vlek van water: sigaren as

Watervlek in b.v. een (ongelakte)tafel van bijv. een bloemenvaas. Neem wat sigaren-as en een paar druppels (sla)olie en maak er een papje van. Neem dan een kurk en ga met ronddraaiende over de vlek. Even laten intrekken en dan afnemen met een vochtige doek en na behandelen met een was of wasspray.

0 0


Slaolie en spiritus tegen wittte vlek

Heb jaren geleden een tip gehad van een moeder van een vriendin, toen mijn vissenkom was geklapt midden op mijn eiken eettafel. Toen ik een weekend op de camping was, kwam thuis en echt helemaal wit en dik, het dikke is er niet meer uit gegaan maar wel de uitgebeten witte vlek die over heel mijn tafel zat. Papje maken van 2 eetlepels slaolie en 1 eetlepel spirtus dat even mengen en op de vlek aanbrengen goed dik, tijdje laten intrekken en je ziet de kleur al terug komen daarna droog poetsen met zachte doek en de kleur is weer helemaal terug zoals hij was voor het gebeurde was echt een waanzinige tip. Ik gebruik hem nog wel eens als ik een klein vlekje heb.

Natasja
0 0