Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Watervlek verwijderen

Hoe kun je watervlekken uit stof of hout verwijderen?

Watervlekken uit stof of hout verwijderen doe je goed en snel met deze tips

Watervlek in stof bank

Als je water morst op een bank die al wat ouder is, dan krijg je wel eens een waterkring. Het water stuwt dan het vuil in de stof naar de randen tot waar het water is gekomen. De beste truc om dat op te lossen is om het hele oppervlak schoon te gaan maken van dat deel. Wrijf met een half natte doek (niet zeiknat) vanuit de vlek naar buiten tot aan de rand of stiknaad. Als je niet het gewenste resultaat krijgt, dan zijn er ook professionele reinigingsdiensten aan huis die kunnen helpen.

Sjelsjel
Tip #16620


Vlek van water: sigaren as

Watervlek in b.v. een (ongelakte)tafel van bijv. een bloemenvaas. Neem wat sigaren-as en een paar druppels (sla)olie en maak er een papje van. Neem dan een kurk en ga met ronddraaiende over de vlek. Even laten intrekken en dan afnemen met een vochtige doek en na behandelen met een was of wasspray.

Frieda Smits
Tip #223


Slaolie en spiritus tegen wittte vlek

Heb jaren geleden een tip gehad van een moeder van een vriendin, toen mijn vissenkom was geklapt midden op mijn eiken eettafel. Toen ik een weekend op de camping was, kwam thuis en echt helemaal wit en dik, het dikke is er niet meer uit gegaan maar wel de uitgebeten witte vlek die over heel mijn tafel zat. Papje maken van 2 eetlepels slaolie en 1 eetlepel spirtus dat even mengen en op de vlek aanbrengen goed dik, tijdje laten intrekken en je ziet de kleur al terug komen daarna droog poetsen met zachte doek en de kleur is weer helemaal terug zoals hij was voor het gebeurde was echt een waanzinige tip. Ik gebruik hem nog wel eens als ik een klein vlekje heb.

Natasja
Tip #2750


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen