Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Weervlekken verwijderen

Hoe krijg je het weer uit stof?

Wat zijn weerplekken? Men praat ook wel over het het weer wat in de stof zit. Vaak ook in kussens of in beddengoed. Het is een lichte vorm van schimmel die ontstaat door vocht. Je hebt zowel zwarte als witte weerplekken. Gelukkig is het weer goed uit kleding te krijgen. Lees via de tips van oma hoe dit moet. 

Weervlekken in katoen

Weervlekken in ongekleurde kookechte katoenen en linnen stoffen verwijdert u met een verdunde oplossing van water (95%) met bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel de stof daarna goed uit in koud water. Eventueel nog een extra wasbeurt volgens de wasvoorschriften om de laatste restanten te verwijderen. Gekleurde katoenen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen dept u royaal met een oplossing van water met zout (5%) en spoelt u vervolgens na in een handwarm sopje. Weervlekken op muren verwijdert u met een verdunde oplossing van water (95%) met bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel de daarna goed na met koud water.

Rilana
Tip #3645
4 2
Het weer uit stof halen

Weervlekken zijn een soort van schimmel wat kan ontstaan als je bijvoorbeeld teveel waspoeder gebruikt. Je kan deze vlekken voorkomen door de wasmachine niet te vol te propper. Maar heb je ze zou eenmaal? Dan kan je ze aanpakken door ze in een sopje te doen met water en zout (Een flinke scheut zout, bijvoorbeeld één emmer water en dan 100gr zout). Ossengalzeep helpt het overigens ook tegen, maar als je dat niet in huis hebt zal een sopje met zout en daarna een reguliere wasbeurt wonderen doen als je het weer uit stof wilt halen.

JanetteB
Tip #18103
0 0